Fotograf:
Matprat.no
Enkel eplekake med butterdeig og iskrem ved siden av. Kombinasjonen smør, sukker og kokos er vellykket. Oppskriften inneholder
153 Kalorier,
18 g Karbo,
2 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eplekake av butterdeig med iskrem tilsmakt med kanel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8589 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eplekake av butterdeig med iskrem tilsmakt med kanel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.84 | 288.49 | Kcal |
Protein | 1.71 | 3.23 | gram |
Karbohydrat | 18.17 | 34.30 | gram |
Kostfiber | 2.10 | 3.96 | gram |
Fett | 7.68 | 14.50 | gram |
Mettet fett | 5.09 | 9.61 | gram |
Salt | 0.11 | 0.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.69 | Kr 5.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 755 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Sett isen i kjøleskapet slik at den blir myk.
2. Skjær ut fire emner butterdeig med et kjøkkenglass eller liknende. Legg emnene på bakepapir på en stekeplate.
3. Bland kokos, romtemperert smør, sukker og kanel.
4. Fjern kjernehuset på eplene og skjær dem i båter. Legg eplebåtene på butterdeigsformen og legg på rikelig med kokossmør på toppen av eplebåtene.
5. Stek kakene på 225 °C til de blir gyllenbrune og karamelliserte. Dette tar ca. 10 minutter.
6. Bland kanel i isen og legg på en god klump is ved hver av de nystekte kakene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31674)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Eplekake
Innlagt dato:2014-08-26
Oppdatert dato:2014-08-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift