Wraps med laks og pestodressing


Oppdatertdato: 2017-11-03 Tema: Småretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Rosemarie Pettersen


Wraps kan fylles med mye forskjellig og er en gjenganger på bordet her hjemme. Har man rester i kjøleskapet så har man grunnlaget for en enkel og god kveldsrett.
For denne under tok vi utgangspunkt i en pesto wraps oppskrift med svinekjøtt og tomat wraps, og brukte vanlige tortillalefser og sprøstekt laks. Men det er og mange andre gode varianter som dere ser under her.


Wraps med laks


Prøv også Wraps med laks.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

400 g laksefilet i staver
1 pk tortilla wraps
1 pose burrito/taco kryddermiks
2 dl jasminris
2 ts karri
1/2 løk
1 pk wokgrønnsaker
1 paprika, orange eller rød i terninger
1 dl svarte oliven
2 stk jalapeno
2 ss smør

Pestodressing:
2 dl rømme
2 ss pesto


Wraps med laks er en virkelig god variant med sprøstekte laksestaver i tortilla lefser. Her bruker vi og en grønnsaksblanding med ris og pestofressing ved siden av.


Fremgangsmåte

Fisken kuttes i staver og stekes gyllenbrun på alle sider. Løken finhakkes og surres i en kjele med smør og karri til den blir gylden. Risen vendes i blandingen og kokes.

Fres wokgrønnsakene i olje eller smør.

Fordel alt tilbehøret i de varmede tortillaene og server med pestodressing og en grønn salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kylling Wraps.

Kylling Wraps


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 Kyllingbryst
3 ss Olivenolje
1/2 Pakke Taco Seasoning Mix
1.25 dl Rømme
0.5 dl Majones
2 ss Sitronsaft

2 Fedd hvitløk
6 Tortilla
Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole


Dette er en av de beste wrapsene jeg har smakt. Vi lot kyllingen marinere ett par timer, og det gjorde susen.


Fremgangsmåte

Del kyllingen i biter, legg den i en bolle og hell olivenolje over. Rør inn taco miksen og la det stå i ca. 10 min.

Saus:
Bland isammen rømme, majones, stironsaft og hvitløk, kryddre med salt og pepper.

Stek kyllingbitene i varm stekepanne ca. 10 min. Hell halve sausen over og la det koke til det er gjennomvarmt.
Fordel kylling, Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole i tortillaen topp med resten av sausen og "roll-up".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiliwraps.

Chiliwraps


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 skiver røket kalkunkjøtt i strimler
1/2 avocado i biter
2 soltørkede tomater, finklippet
2 blader rapidsalat
2 minimais
50 g ost i biter
3 ss yoghurt naturell
1 ss chilisaus
1/2 ts samba oelek krydder


Hvetetortilla kan du også få grove! De kan du fylle med alt mulig,


Fremgangsmåte

Fordel kjøtt, avocado, tomater, salat, mais og ost på tortillaen.

Rør sammen yoghurt, chilisaus og krydder og drypp over fyllet. Brett sammen og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julewraps.

Julewraps


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.12.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g medisterpølse
2 ss olje til steking
1 beger cherrytomat, rød
1 pk ferdigkuttet salatblanding
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 beger lettrømme
1 glass salsa
8 stk potetlefse eller avlang lompe


En knallgod og super rask rett med medisterpølse som hele familien vil like. Varier retten med de grønnsakene du har for hånden og bytt gjerne ut salsasausen med en god sennep.


Fremgangsmåte

1. Del pølsa på langs, ta av skinnet og skjær hver halvdel i tynne skiver på skrå.
2. Stek pølsebitene i en stekepanne på middels varme.
3. Fordel salat, mais, halve tomater og pølser utover lefsene. Ha på rømme og salsa. Brett sammen.

Tips:
Avokado, rødløk og agurk er også godt til wrapsen. Legg grønnsaker i egne skåler, så kan alle forsyne seg med de grønnsakene de liker best.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 132,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprø wraps med reker.

Sprø wraps med reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

4 ts pesto
4 stk hvetetortilla
2 stk tomat
1 stk avokado
½ stk issalat
100 g ruccula
100 g reker

Dressing:
1 dl kesam original, 8 %
1 dl cultura naturell , pærevariant
2 båt hvitløk


Lag wraps på en ny måte, lag på lag oppå hverandre med salat og reker mellom lagene.


Fremgangsmåte

Smør et tynt lag med pesto på tortillaene, og varm dem 5 minutter i ovnen på 180 °C. Når de er tatt ut av ovnen vil de bli sprø.
Skjær tomat og avokado. Riv salaten. Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene. Smør salatblandingen mellom to tortillaer og skjær det hele i 4 "kakestykker".
Sett 2 og 2 oppå hverandre, og stikk et spyd i dem for at de skal holde seg sammen.

Dressing
Bland kesam, cultura og presset hvitløk sammen til dressing. Server denne ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakswraps med feta.

Grønnsakswraps med feta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk aubergine
4 stk klase tomat
1 bunt vårløk
3 båt hvitløk
½ dl ekstra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
3 ss frisk basilikum
3 ss frisk timian
nykvernet salt og pepper
100 g fetaost
4 stk hvetetortilla


Har du lyst på en lett rett som metter litt, kan vi anbefale grønnsakswraps med feta. Saftige tomater smaker fortreffelig med feta, og auberginene gir fylde og god smak til retten.


Fremgangsmåte

Kutt auberginene langsetter og tomatene i skiver, ca 1 cm tykke. Kutt vårløken i mindre biter og finhakk hvitløksbåtene.
Bland sammen olivenolje og hvitvinseddik og hell det over grønnsakene og rør det godt inn. Stek grønnsakene i flere omganger ved middelsvarme, til de er møre. Tilsett nykvernet pepper og salt mens grønnsakene steker.
Varm tortillas etter anvisningen på pakken.
Fordel grønnsakene i de fire tortillanene med oppskåret fetaost og friske krydderurter.

Tips:
Pakk de inn i aluminiumsfolie og server de lune på piknik.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wraps med ost og grønt.

Wraps med ost og grønt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

8 stk hvetetortilla
100 g baconost
100 g salatblad
¼ stk slangeagurk
2 stk plommetomat
100 g reker
50 g norvegia


Med wraps kan man få lov til leke litt. Her kan hver enkelt få lage sin egen, slik at man får sine favoritter i den lille lefsepakken. Ost og grønt er alltid godt. Og hva med gode reker? Prøv deg fram.


Fremgangsmåte

Smør på 1 ss smørost på hver tortilla.
Riv salat og skjær grønnsaker. Bland med reker og revet ost.
Legg deretter grønnsaksblandingen i tortillaen og rull den godt sammen.
Del dem i to og server gjerne litt salat ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme.

Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g reinsdyrskav
¼ stk purre , i strimler
1 ss margarin , til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk grove hvetetortilla
½ pk blandet babysalat
2 ss lettrømme
1 ss rørt tyttebærsyltetøy


Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!


Fremgangsmåte

1. Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i en varm stekepanne eller gryte med margarin, 2-3 minutter. Ha i strimlet purre og stek videre et par minutter. Krydre med salt og pepper.
2. Varm grove hvetetortilla etter anvisning på pakken.
3. Bland sammen rømme og rørt tyttebærsyltetøy til en dressing.

Anrett de varme lefsene med nystekt reinsdyrskav, salat og tyttebærrømme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tex mex wraps 2.

Tex mex wraps 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Hvitløksaus:
2 dl matyoghurt eller kesam
3 båt hvitløk
½ ts sitronpepper
½ ts salt

Fyll:
600 g karbonadedeig
½ stk løk finhakket
1 ss rapsolje
2 ss tacokrydder
½ dl vann
1 krm chilipulver
1 ss soyasaus
1 boks hvite bønner i tomatsaus
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
2 stk tomat
½ stk slangeagurk
½ stk issalat
8 stk hvetetortilla


Dette er en lett og enkel rett som kan serveres som en smårett eller som hovedrett. Den vil gå rett hjem hos ungdommen!


Fremgangsmåte

Rør matyoghurt/kesam og hvitløk sammen og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i kjøleskapet frem til servering.

Brun karbonadedeigen i 2 omganger sammen med olje og løk på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.
Tilsett tacokrydder med vann og soyasaus. La det hele surre til vannet har fordampet. Tilsett bønnene og la det hele surre i noen minutter til det er varmt. Smak til med salt og pepper.

Kutt paprikaene i strimler og tomatene i skiver. Snitt eller riv salaten.
Varm tortillaen etter anvisningen på pakken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3068






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.