Wraps kan fylles med mye forskjellig og er en gjenganger på bordet her hjemme. Har man rester i kjøleskapet så har man grunnlaget for en enkel og god kveldsrett.
For denne under tok vi utgangspunkt i en pesto wraps oppskrift med svinekjøtt og tomat wraps, og brukte vanlige tortillalefser og sprøstekt laks. Men det er og mange andre gode varianter som dere ser under her.
Wraps med laks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g laksefilet i staver
1 pk tortilla wraps
1 pose burrito/taco kryddermiks
2 dl jasminris
2 ts karri
1/2 løk
1 pk wokgrønnsaker
1 paprika, orange eller rød i terninger
1 dl svarte oliven
2 stk jalapeno
2 ss smør
Pestodressing:
2 dl rømme
2 ss pesto
Wraps med laks er en virkelig god variant med sprøstekte laksestaver i tortilla lefser. Her bruker vi og en grønnsaksblanding med ris og pestofressing ved siden av.
Fremgangsmåte
Fisken kuttes i staver og stekes gyllenbrun på alle sider. Løken finhakkes og surres i en kjele med smør og karri til den blir gylden. Risen vendes i blandingen og kokes.
Fres wokgrønnsakene i olje eller smør.
Fordel alt tilbehøret i de varmede tortillaene og server med pestodressing og en grønn salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kylling Wraps
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 Kyllingbryst
3 ss Olivenolje
1/2 Pakke Taco Seasoning Mix
1.25 dl Rømme
0.5 dl Majones
2 ss Sitronsaft
2 Fedd hvitløk
6 Tortilla
Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole
Dette er en av de beste wrapsene jeg har smakt. Vi lot kyllingen marinere ett par timer, og det gjorde susen.Fremgangsmåte
Del kyllingen i biter, legg den i en bolle og hell olivenolje over. Rør inn taco miksen og la det stå i ca. 10 min.
Saus:
Bland isammen rømme, majones, stironsaft og hvitløk, kryddre med salt og pepper.
Stek kyllingbitene i varm stekepanne ca. 10 min. Hell halve sausen over og la det koke til det er gjennomvarmt.
Fordel kylling, Hakkede tomater, Salat, Hakket løk, Mais, Revet ost, evt. guacamole i tortillaen topp med resten av sausen og "roll-up".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
248,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chiliwraps
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
3 skiver røket kalkunkjøtt i strimler
1/2 avocado i biter
2 soltørkede tomater, finklippet
2 blader rapidsalat
2 minimais
50 g ost i biter
3 ss yoghurt naturell
1 ss chilisaus
1/2 ts samba oelek krydder
Hvetetortilla kan du også få grove! De kan du fylle med alt mulig,Fremgangsmåte
Fordel kjøtt, avocado, tomater, salat, mais og ost på tortillaen.
Rør sammen yoghurt, chilisaus og krydder og drypp over fyllet. Brett sammen og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julewraps
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.12.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g medisterpølse
2 ss olje til steking
1 beger cherrytomat, rød
1 pk ferdigkuttet salatblanding
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 beger lettrømme
1 glass salsa
8 stk potetlefse eller avlang lompe
En knallgod og super rask rett med medisterpølse som hele familien vil like. Varier retten med de grønnsakene du har for hånden og bytt gjerne ut salsasausen med en god sennep.Fremgangsmåte
1. Del pølsa på langs, ta av skinnet og skjær hver halvdel i tynne skiver på skrå.
2. Stek pølsebitene i en stekepanne på middels varme.
3. Fordel salat, mais, halve tomater og pølser utover lefsene. Ha på rømme og salsa. Brett sammen.
Tips:
Avokado, rødløk og agurk er også godt til wrapsen. Legg grønnsaker i egne skåler, så kan alle forsyne seg med de grønnsakene de liker best.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wraps med ost og grønt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
8 stk hvetetortilla
100 g baconost
100 g salatblad
¼ stk slangeagurk
2 stk plommetomat
100 g reker
50 g norvegia
Med wraps kan man få lov til leke litt. Her kan hver enkelt få lage sin egen, slik at man får sine favoritter i den lille lefsepakken. Ost og grønt er alltid godt. Og hva med gode reker? Prøv deg fram.Fremgangsmåte
Smør på 1 ss smørost på hver tortilla.
Riv salat og skjær grønnsaker. Bland med reker og revet ost.
Legg deretter grønnsaksblandingen i tortillaen og rull den godt sammen.
Del dem i to og server gjerne litt salat ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakswraps med feta
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 stk aubergine
4 stk klase tomat
1 bunt vårløk
3 båt hvitløk
½ dl ekstra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
3 ss frisk basilikum
3 ss frisk timian
nykvernet salt og pepper
100 g fetaost
4 stk hvetetortilla
Har du lyst på en lett rett som metter litt, kan vi anbefale grønnsakswraps med feta. Saftige tomater smaker fortreffelig med feta, og auberginene gir fylde og god smak til retten.Fremgangsmåte
Kutt auberginene langsetter og tomatene i skiver, ca 1 cm tykke.
Kutt vårløken i mindre biter og finhakk hvitløksbåtene.
Bland sammen olivenolje og hvitvinseddik og hell det over grønnsakene og rør det godt inn.
Stek grønnsakene i flere omganger ved middelsvarme, til de er møre. Tilsett nykvernet pepper og salt mens grønnsakene steker.
Varm tortillas etter anvisningen på pakken.
Fordel grønnsakene i de fire tortillanene med oppskåret fetaost og friske krydderurter.
Tips:
Pakk de inn i aluminiumsfolie og server de lune på piknik.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sprø wraps med reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 ts pesto
4 stk hvetetortilla
2 stk tomat
1 stk avokado
½ stk issalat
100 g ruccula
100 g reker
Dressing:
1 dl kesam original, 8 %
1 dl cultura naturell , pærevariant
2 båt hvitløk
Lag wraps på en ny måte, lag på lag oppå hverandre med salat og reker mellom lagene.Fremgangsmåte
Smør et tynt lag med pesto på tortillaene, og varm dem 5 minutter i ovnen på 180 °C. Når de er tatt ut av ovnen vil de bli sprø.
Skjær tomat og avokado. Riv salaten. Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene. Smør salatblandingen mellom to tortillaer og skjær det hele i 4 "kakestykker".
Sett 2 og 2 oppå hverandre, og stikk et spyd i dem for at de skal holde seg sammen.
Dressing
Bland kesam, cultura og presset hvitløk sammen til dressing. Server denne ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
400 g reinsdyrskav
0,5 stk. purre
2 ss margarin til steking
1 ts salt
0,5 ts pepper
4 stk. hvetetortilla
1 pk blandet babybladsalat
4 ss lettrømme
2 ss rørt tyttebærsyltetøy
Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!Fremgangsmåte
Kutt purre i tykke skiver på skrå. Fres bitene møre i en middels varm stekepanne med margarin. Legg den møre purren til side, mens du steker kjøttet.
Fres reinsdyrskav raskt i små porsjoner i stekepannen med margarin, 2-3 minutter. Ha i purren og krydre med salt og pepper.
Varm hvetetortilla etter anvisning på pakken.
Bland sammen rømme og rørt tyttebærsyltetøy til en dressing.
Anrett de varme lefsene med nystekt reinsdyrskav, salat og tyttebærrømme.
Du kan også bruke suovas, skavet røkt reinsdyrkjøtt, i stedet for vanlig reinsdyrskav som vi har brukt her.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tex mex wraps 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Hvitløksaus:
2 dl matyoghurt eller kesam
3 båt hvitløk
½ ts sitronpepper
½ ts salt
Fyll:
600 g karbonadedeig
½ stk løk finhakket
1 ss rapsolje
2 ss tacokrydder
½ dl vann
1 krm chilipulver
1 ss soyasaus
1 boks hvite bønner i tomatsaus
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
2 stk tomat
½ stk slangeagurk
½ stk issalat
8 stk hvetetortilla
Dette er en lett og enkel rett som kan serveres som en smårett eller som hovedrett. Den vil gå rett hjem hos ungdommen!Fremgangsmåte
Rør matyoghurt/kesam og hvitløk sammen og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i kjøleskapet frem til servering.
Brun karbonadedeigen i 2 omganger sammen med olje og løk på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.
Tilsett tacokrydder med vann og soyasaus. La det hele surre til vannet har fordampet.
Tilsett bønnene og la det hele surre i noen minutter til det er varmt. Smak til med salt og pepper.
Kutt paprikaene i strimler og tomatene i skiver. Snitt eller riv salaten.
Varm tortillaen etter anvisningen på pakken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3068