Fenalår fra Kåfjord



Ingredienser

2-3 kg lammelår
3 kg salt
1 ss sukker
½ ts saltpeter


Annonse



Fremgangsmåte:

La låret i ligge i 10 l vann, 3 kg salt, 1 ss sukker pr. kg, 1/2 ts saltpeter i 6-8 dager. Heng det til tørk (mørkt). Speketid 2-4 måneder.

Mer info

Forfatter:
Kilde: ReisaMat
(Intern: 19074)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-04-05
Oppdatert dato:2005-04-05
Lesere: 9269 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.