Friterte lammesaker





Ingredienser

4 porsjoner

12 boller lammekjøtt
fersk brødkrumme/ mandelflak
finhakket hvitløk
hvetemel
pisket egg

Urtemajones
1 eggeplomme
2 ts hvitvinseddik
sitronsaft
1 finhakket sjalottløk
hakket frisk basilikum
hakket gressløk
raspet gulrot
2-3 dl rapsolje
salt og pepper


Annonse



Fremgangsmåte:

Kjør eggeplomme, eddik, sitronsaft, sjalottløk og basilikum noen sekunder i kjøkkenmaskin. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle. Konsistensen skal bli ganske «fast». Bland inn urter og gulrot og smak godt til.
Vend kjøttbollene i mel, så i egg og tilslutt i brødkrumme. Sett dem i kjøleskapet en stund.
Varm frityroljen til 170 gr. Forsiktig! Friter bollene 1 – 2 minutter. Får renne av på husholdningspapir. Server godbitene, pyntet med friterte sukkererter og majones i et glass/bolle.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26340)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-08-27
Oppdatert dato:2009-08-27
Lesere: 1290 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.