Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Gammeldags dådyrryg oppskrift fra matoppskrift.no

Gammeldags dådyrryg



Ingredienser

8 porsjoner

1 dådyrryg
1 glass ripsgelé/eplegelé
½ l. Kremfløte
urter til sausen
pepperkorn
timian
laurbærblader
2 kg. Aspargespoteter

salat:
2 dl. God majones
1 dl. Creme fraiche 38%
8 faste epler, og
4 stilker bladselleri




Fremgangsmåte:

Dyreryggen befris for den tykke senen, som sitter ovenpå filetene. På undersiden sitter mørbraden. Skjær den fra og legg den til side.

Ryggen smøres med olje og steker 2x15 minutter i ovnen ved 250 grader C. Når ryggen er avkjølet skjæres filetene fra og legges i en langpanne sammen med mørbraden.
Ryggbenet hugges i stykker, legges i en gryte sammen med urtene og krydderene og dekkes med vann. Kokes ned til ca. 1 l. kraft. Sil kraften over en mindre gryte, tilsett kremfløten og evt. kulør og smørbolle.

Filetene gnis med salt og pepper og steker 15 min. ved 200 grader C.

Bland majonesen med creme fraiche. Eplene skrelles og rives grovt direkte i majonesen. Skyll og tørk bladsellerien og skjær den i passende stykker og bland i salaten.
Server med smørstekte aspargespoteter og gele.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 25291)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-11-24
Oppdatert dato:2008-11-24
Lesere: 2043 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.