Hermetisering av stikkelsbær





Ingredienser

faste stikkelsbær

Sukkerlake:
Til 1 liter vann
600-700 g sukker
1/2 ts askorbinsyre



Annonse



Fremgangsmåte:

Kok lake av vann og sukker. La laken bli kald og tilsett askorbinsyren.

Klipp stilk og blomst av stikkelsbærene. Skyll bærene og la dem renne godt av.

Fyll bærene på rene, kalde hermetikkglass, til ca 2 cm fra kanten. Øs på sukkerlake. Den skal stå 2-3 cm fra kanten. Tørk av kanten på glasset. Legg gummiring på glasslokket og legg det på. Skru på metallring hvis du bruker norgesglass, og skru ringen 1 cm opp igjen. Eller fest lokket med klype.

Sett glassene i hermetiseringskjele eller annen kjele og følg videre samme fremgangsmåte som hermetiske plommer.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9444)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28
Lesere: 4674 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.