Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Hvordan en laget løpe i Gjesåsen oppskrift fra matoppskrift.no

Hvordan en laget løpe i Gjesåsen



Ingredienser





Fremgangsmåte:

Magen av den nyslaktede spekalven var fullt med ost. Denne ble tatt ut og renset for eventuelle urenheter (høystrå). Skinnet ble gjørt rent, vasket og saltet på innsida, og osten ble lagt på plass. Magen ble snørt igen med en pølsepinne, saltet og hengt til tørk i grua (til den var hard). Ved bruk ble den lagt i vatn, og en hade løpe. Etterpå ble den saltet og tørket på nytt, og en hade løpe hele sommeren på setra.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18115)
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16
Lesere: 3096 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.