Julekål





Julekål er en gammel tradisjonsrik oppskrift. Den velsmakende, krydrete kraften etter syltekokingen danner grunnlaget for julekål. Annen kraft kan også brukes, men smaken blir ikke den samme.

Ingredienser

1 kålhode, ca 1 kg finhakket
4 liter syltekraft
2 ss karve
salt
Kjøttboller:
750 g medisterfarse
500 g kjøttfarse


Annonse



Fremgangsmåte:

Del kålen i store båter og forvell dem. Finhakk så kålen. Kok den mør i syltekraften sammen med mye karve.

Lag ca 100 kjøttboller av farsen. Bland medisterfarse og kjøttfarse. Lag små suppebolller og la dem trekke ca 3 minutter i lettsaltet vann. Varm kjøttbollene i suppen før servering. Det skal være rikelig med boller i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7199)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13
Lesere: 4799 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.