Julekål er en gammel tradisjonsrik oppskrift. Den velsmakende, krydrete kraften etter syltekokingen danner grunnlaget for julekål. Annen kraft kan også brukes, men smaken blir ikke den samme.
Ingredienser
1 kålhode, ca 1 kg finhakket
4 liter syltekraft
2 ss karve
salt
Kjøttboller:
750 g medisterfarse
500 g kjøttfarse
Fremgangsmåte:
Del kålen i store båter og forvell dem. Finhakk så kålen. Kok den mør i syltekraften sammen med mye karve.
Lag ca 100 kjøttboller av farsen. Bland medisterfarse og kjøttfarse. Lag små suppebolller og la dem trekke ca 3 minutter i lettsaltet vann. Varm kjøttbollene i suppen før servering. Det skal være rikelig med boller i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7199)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2017-12-13
Oppdatert dato:2017-12-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.