Fotograf:
Norges sjømatråd
Ingredienser
Forslag til innkjøp
Røykt laks/ørret/røye
Gravet laks/ørret/røye
Varmrøykt laks/ørret med pepper
Gravet blåkveite
Makrell; varmrøykt, pepperrøykt og speket
Tomatsild
Sursild
Rømmesild
Karrisild
Sildesalat
Havets frukter:
Reker;
Blåskjell
Kamskjell
Krabbe, gjerne fylte krabbeskjell
kreps
Hummer
Kongekrabbe
Fremgangsmåte:
Når du skal lage sjømatbuffet med mange retter og til mange personer så ha litt kontroll på antall skiver og biter/ stykker i forhold til personer i tillegg kan du beregne i vekt 30 - 50 g pr. person når du kjøper inn. Her må du ta hensyn til antall retter.
Frosne varer tas opp et døgn før bruk, tines i kjøleskapet.
Legg de forskjellig rettene opp på fat, i boller eller på trefjøler. Pynt med salat, frukt og friske grønnsaker.
Skjell, reker og andre krepsdyr kan med fordel legges på is.
I julen sitter vi gjerne lenge ved bordet. Mat med begrenset holdbarhet blir lett ødelagt av for lang tid i romtemperatur. Lag derfor heller flere mindre fat av hver sort og sett frem et om gangen, da holder maten seg frisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 22115)
Kategori:
Kalde retter
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-30
Oppdatert dato:2006-05-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift