Julemat fra havet



Julemat fra havet oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Forslag til innkjøp
Røykt laks/ørret/røye
Gravet laks/ørret/røye
Varmrøykt laks/ørret med pepper
Gravet blåkveite
Makrell; varmrøykt, pepperrøykt og speket
Tomatsild
Sursild
Rømmesild
Karrisild
Sildesalat

Havets frukter:
Reker;
Blåskjell
Kamskjell
Krabbe, gjerne fylte krabbeskjell
kreps
Hummer
Kongekrabbe




Fremgangsmåte:

Når du skal lage sjømatbuffet med mange retter og til mange personer så ha litt kontroll på antall skiver og biter/ stykker i forhold til personer i tillegg kan du beregne i vekt 30 - 50 g pr. person når du kjøper inn. Her må du ta hensyn til antall retter.

Frosne varer tas opp et døgn før bruk, tines i kjøleskapet. Legg de forskjellig rettene opp på fat, i boller eller på trefjøler. Pynt med salat, frukt og friske grønnsaker.
Skjell, reker og andre krepsdyr kan med fordel legges på is.

I julen sitter vi gjerne lenge ved bordet. Mat med begrenset holdbarhet blir lett ødelagt av for lang tid i romtemperatur. Lag derfor heller flere mindre fat av hver sort og sett frem et om gangen, da holder maten seg frisk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 22115)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-30
Oppdatert dato:2006-05-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Julemat fra havet.Julemat fra havet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.