Koking av bønner og linser.



Ingredienser

Til 6 dl kokte bønner eller linser kan du rekne:
3 dl bønner eller linser
6 dl vatn
1 ts salt
(1 liten løk)
(1 laurbærblad)
(1/2 ts margarin)

Koketid for bønner:
Bløytlagde: 45-60 minutt
Utan bløytlegging: 80-90 minutt

Koketid for linser:
Grøne, bløytlagde: 20 minutt
Utan bløytlegging: 30-40 minutt
Raude og gule: 10 minutt (dei skal ikkje bløytleggjast)
Koketidene varierer for ulike typar bønner og linser. Les på pakken.
Friske belgfrukter koker du som grønsaker. Les om koking av grønsaker.




Fremgangsmåte:

1 Skyl bønnene eller linsene svært godt. Ta bort alle som er misfarga.
2 Belgfrukter blir best dersom vi bløytlegg dei før vi koker dei.

Slik bløytlegg du:
Legg bønnene eller linsene i ein bolle.
Hell på så mykje vatn at det dekkjer dei.
Tilset salt - 1 ms per liter vatn.
La det stå over natta.
Slå ut bløytleggingsvatnet.

3 Kok opp vatn og salt.
4 Imens skreller du løken og skjer han i bitar.
5 Legg bønner eller linser, løk og krydder i vatnet.
6 Kok på svak varme under lokk til bønnene eller linsene er mjuke.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 1111)
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-31
Oppdatert dato:2002-08-31


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.