Ingredienser
Til 6 dl kokte bønner eller linser kan du rekne:
3 dl bønner eller linser
6 dl vatn
1 ts salt
(1 liten løk)
(1 laurbærblad)
(1/2 ts margarin)
Koketid for bønner:
Bløytlagde: 45-60 minutt
Utan bløytlegging: 80-90 minutt
Koketid for linser:
Grøne, bløytlagde: 20 minutt
Utan bløytlegging: 30-40 minutt
Raude og gule: 10 minutt (dei skal ikkje bløytleggjast)
Koketidene varierer for ulike typar bønner og linser. Les på pakken.
Friske belgfrukter koker du som grønsaker. Les om koking av grønsaker.
Fremgangsmåte:
1 Skyl bønnene eller linsene svært godt. Ta bort alle som er misfarga.
2 Belgfrukter blir best dersom vi bløytlegg dei før vi koker dei.
Slik bløytlegg du:
Legg bønnene eller linsene i ein bolle.
Hell på så mykje vatn at det dekkjer dei.
Tilset salt - 1 ms per liter vatn.
La det stå over natta.
Slå ut bløytleggingsvatnet.
3 Kok opp vatn og salt.
4 Imens skreller du løken og skjer han i bitar.
5 Legg bønner eller linser, løk og krydder i vatnet.
6 Kok på svak varme under lokk til bønnene eller linsene er mjuke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 1111)
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-31
Oppdatert dato:2002-08-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.