Fotograf:
Mat.no
Ingredienser
Rømmegrøt
3/4 liter kremfløte
1/2 liter seterrømme ( gjerne økologisk)
5 dl hvetemel
Salt
Fremgangsmåte:
Kok opp rømme og fløte under røring og la det koke ca. 15 minutter. Sikt i melet under røring og la grøten koke opp igjen. La koke til smøret kommer ut. Ta ut så mye fett du vil og kan og smak grøten til med salt.
Beregn 2 ½ dl grøt pr porsjon.
På Røros var rømmegrøt vanlig bryllupsmat. Der ble bryllupen holdt tre dager til ende.
På andre dagen sto rømmegrøt og fisk, ørret eller røye på menyen.
Vask og rens fisken og del den i serveringsstykker. Kok fiskestykkene i lettsaltet vann til kjøttet løsner fra benet. Fisk og grøt ble servert på samme tallerken. grøten er ganske tykk og kan derfor fint spises med kniv og gaffel. Noen har også sukker og kanel på grøten selv om den spises sammen med fisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967692)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-08
Oppdatert dato:2002-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift