Marit Hætta Turis leverplukk



Ingredienser





Fremgangsmåte:

«Dypp i gryta» blir denne retten kalt på vidda. «Den er lett å tilberede og svært god,» forteller Marit.

2 l buljong,
1 reinsdyrlever.

Kok opp buljongen og skjær leveren i terninger på størrelse med doble sukkerbiter. Bruk en hullsleiv og legg leverbitene ned i buljongen og la dem koke i 1/2 minutt før du tar dem opp igjen. De må ikke koke for lenge, for de skal ha en fin lyserød farge i midten.
Serveres med litt salt og pepper og brød til.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18286)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-21
Oppdatert dato:2004-07-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.