Østers skal i utgangspunktet spises fersk og levende.
For å åpne østersen anbefaler vi et kjøkkenhåndkle som brettes flerdobbelt. Ha en god smal kniv med ikke for langt blad. Det finnes for øvrig egne østerskniver.
Legg østersen i hånden med håndkleet og ta et solig, stødig grep om den.
Lirk og press knivspissen inn mellom skalldelene.
Gå inn på innsiden av den lett buede østersen, ca to tredjedeler opp fra den spisse enden av skjellet, bend opp en liten glipe, vri kniven mot den spisse enden og skjær over muskelen. Nå har skjelldelene løsnet fra hverandre og det er bare å løfte vekk den øverste delen og bruke en finger til å børste ut eventuelle småbiter langs kanten der du gikk inn med kniven.
Ovenstående fremgangsmåte er korrekt åpning av såkalte gigasøsters, den knudrete typen.
Edulis-østers, som er flatere og rundere, åpnes på følgende måte:
Legg østersen i hånden. Gå inn helt nederst mot skjellfestet, legg eggen av kniven mot skjellkanten, press kniven inn og skrell av lokket.
Østers kan serveres på mange måter. Se forslag under denne kategorien.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 7893)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.