Rødgrøt av tranebær



Ingredienser

tranebær
Sukker
Vann
potetmel




Fremgangsmåte:

Tranbær, "tranter" som det heter, der de vokser, er utmerket til rødgrøt. Bærene krystes og tilsettes 1 pott vann til 1/2 pott bær. Kokes opp og siles gjennom dørslaget. Smakes til med sukker og settes over til sukkeret er smeltet. 1/2 pott vann og 1 1/2 strøken tekopp potetmel røres sammen til jevning på grøten. Den skal bare så vidt koke opp etter jevningen. Rør ikke for mye, da kan den bli seig. Fløte og sukker serveres til når grøten er kald.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13372)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.