Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Røkt sik oppskrift fra matoppskrift.no

Røkt sik



Ingredienser

1 liter vann
250 g salt
1 ss sukker




Fremgangsmåte:

Hvis du skal bruke laken kun én gang, kan alt blandes og røres ut kaldt. Saltlaken kan med hell brukes flere ganger. Den blir faktisk bedre og bedre etter som proteiner fra fisken fyller laken. Skal den brukes flere ganger, kan det være lurt å koke den før bruk. Husk at den skal være helt kald før du legger fisken i.

Før selve røykingen bør fisken skylles i kaldt vann, og gjerne lufttørke et par-tre timer.

Spenn ut buken med trepinner slik at røyken kommer godt til. Det finnes mange forskjellige røykeapparater på markedet. En god, gammeldags ABU-røyk er helt greit. Ulempen er at røyken gjerne blir litt for varm, slik at fisken nærmest blir kokt uten at røyken får satt ordentlig preg. Dette kan delvis unngås ved å la fisken ligge i kammeret en time etter at flammen er slukket. Pass bare på å være tålmodig og ikke åpne lokket før tiden er ute, slik at restrøyk slipper ut.

Fisken kan spises både varm og kald. Ofte er det enkleste det beste; nyrøkt, varm fisk, smør og ferskt brød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11863)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 8559 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.