Spekepølsa av innmat fra Ringsaker



Ingredienser

1 porsjon

ca. 2 kg. Innmat
ca. 2 kg. kjøtt
1 ½ - 2 kg. flesk
blod
sirup
salpeter
salt
pepper
allehånde
nellik




Fremgangsmåte:

Innmaten vannes godt ut, skift vann flere ganger. Skjær opp alt som skal skjæres, og send det til slakteren for hakking. Ha så i blod, sirup og salpeter. Smak til med salt og krydder. Stapp kjøttdeigen i litt tykke tarmer, presses, saltes (hvis deigen ikke ferdig saltet) og henges opp til tørking/speking.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18104)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.