Ingredienser
1 porsjon
ca. 2 kg. Innmat
ca. 2 kg. kjøtt
1 ½ - 2 kg. flesk
blod
sirup
salpeter
salt
pepper
allehånde
nellik
Fremgangsmåte:
Innmaten vannes godt ut, skift vann flere ganger. Skjær opp alt som skal skjæres, og send det til slakteren for hakking. Ha så i blod, sirup og salpeter. Smak til med salt og krydder. Stapp kjøttdeigen i litt tykke tarmer, presses, saltes (hvis deigen ikke ferdig saltet) og henges opp til tørking/speking.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18104)
Kategori:
Konservering
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.