Tapas diverse forslag 1



Ingredienser

Artisjokksalat: Rensede artisjokker overhelles med olivenolje, persille og sitron.
Bloody Oysters: Hell litt kraftig Bloody Mary over østersen, og du har en finfin "starter".
Carpaccio: Tynne rå skiver av oksefilet med parmesan, sitron, olje, salt og pepper.
Klippfiskpuré: Kokt klippfisk eller annen salt fisk blandes med kokte poteter, hvitløk og olivenolje.
Hummer og purreløk: Hummer stekt i olivenolje, og kokt purreløk ved siden av. Enkelt og lekkert!
Gorgonzola og sjampinjong: Blåmuggost og stekt sopp er fantastisk godt sammen!
Kyllinglår: Benfri kylling stekes og serveres med parmesan og bakt paprika
Laks og asparges: Laksen lettstekes og følges av dampet asparges.




Fremgangsmåte:

Opprinnelig var tapas for menn som satt på bar. De la en liten brødskive på toppen av glasset for å unngå «mosquitos» i drinken.
Siden har denne tradisjonen utvklet seg i takt med fantasien, og blitt til et utall små måltider. Og vil man fremdeles beskytte drinken i dag, kan man jo sette en liten tallerken på glasset

Grunnstammen i tapas er sitron, olivenolje og persille. Man skal unngå fløte, rømme og smør, det hører ikke hjemme. Det er ellers vanlig med syltede råvarer så som artisjokker, oliven, agurker Salt kjøtt, f.eks. skinke eller pølser, fisk- og grønnsaksretter og rikelig med hvitt brød til gjør et tapasmåltid vellykket.

God drikke til tapas er ung sherry, fortinnsvis Fino eller Manzanilla, men hvitvin, rødvin og rosévin går også fint. Velg lette, fruktige viner, og drikk dem avkjølt også rødvinen. Øl smaker godt til alt, også tapas.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3025)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-01-04
Oppdatert dato:2003-01-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.