Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Tyttebærglasert røkt økologisk kjelår oppskrift fra matoppskrift.no

Tyttebærglasert røkt økologisk kjelår



Ingredienser

6 porsjoner

1 lår fra økologisk kje eller ung geit
tyttebærsirup
Salt




Fremgangsmåte:

Bein ut låret.
Smør alle snittflater med tyttebærsirup.
Salte med fint salt.
Rull sammen og pakk låret i netting.
Smør deretter inn hele låret med tyttebærsiprupen og strø godt med salt over dette. La det modne i 2 døgn.
Deretter kaldrøkes hele låret.
Stekes i ovn til det har fått en kjernetemperatur på ca 67 grader.
Serveres varm eller kald.

Oppskriften er utarbeidet av Siv Hilde Lillehaug, som del av det nasjonale pilotprosjeket ”Utvikling av økologisk geitehold”.
Prosjekteier er Fylkesmannen i Nordland og Økoringen Nordre Nordland har prosjektledelsen.
Les mer om prosjektet på http://www.fylkesmannen.no/okogeit

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Siv Hilde Lillehaug
(Intern: 22777)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Innlagt dato:2006-09-03
Oppdatert dato:2006-09-03
Lesere: 4104 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.