Varmrøkt gjedde



Ingredienser

gjedde


Annonse



Fremgangsmåte:

Vi har tatt utgangspunkt i at det skjer på tur! Tilberedelsen starter med å lage et bål som ryker mer enn det brenner.

Røyken må komme fra løvved eller einer. Det beste er å legge friske bjørkekvister over en stor glohaug. Når kvistene ryker skikkelig, legges gjeddefiletene oppå.

Når fiskekjøttet virker gjennomstekt, er prosessen ferdig. Smaken er like raffinert som den er spesiell, og selv de største skeptikere til gjedde som matfisk ver om ekstra porsjon.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11818)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 5532 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.