Vi har tatt utgangspunkt i at det skjer på tur! Tilberedelsen starter med å lage et bål som ryker mer enn det brenner.
Røyken må komme fra løvved eller einer. Det beste er å legge friske bjørkekvister over en stor glohaug. Når kvistene ryker skikkelig, legges gjeddefiletene oppå.
Når fiskekjøttet virker gjennomstekt, er prosessen ferdig. Smaken er like raffinert som den er spesiell, og selv de største skeptikere til gjedde som matfisk ver om ekstra porsjon.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11818)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Norge Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.