Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Biff Wellington - Innbakt oksefilet

Oppskriften har fått 4,9 poeng. 4,9 poeng (av max 6) i snitt fra 39 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 8,78 Kcal: 132,44 Fett: 7,18 gr Protein: 7,28 gr Karbo: 7,97 gr
Mettet fett: 3,18 gr Kostfiber: 0,55 gr Salt av natrium: 0,57 gr
Oppskriften har hatt 84852 lesere! 84852 lesere

Ingredienser

Porsjoner
Ca 1kgytrefilet av storfe
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør til bruning

Fyll:

1sssmør
1stkløk
300grsjampinjong, frisk
0,5sshvitløk
3ssseterrømme
0,25tspepper
1/2 ts salt

2stkeggeplomme

Til innbaking:

4plate(r)butterdeig, frossen
2stkEggehvite

Rødvinsaus

(6 porsjoner)
1sssmør
1stk liteløk
0,5stkgulrot
1feddhvitløk
0,5tsgrovmalt pepper
1sstomatpuré
2sssiktet hvetemel
3,5dlrødvin (alkoholfri vin går bra)
3dlkjøttkraft eller buljong
1tssalt
0,5tstimian, tørket
2sssmør
6porsjon(er)poteter
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater23,78 prosent
Protein21,94 prosent
Fett48,69 prosent
Kostfiber0,82 prosent
Alkohol4,74 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 342,02

Pris pr porsjon

Kr 57,00
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Biff Wellington - Innbakt oksefilet.

Fremgangsmåte:

Arbeidet bør starte dagen før servering:

1. Renskjær kjøttet for sener og hinner. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun fileten raskt rundt det hele. Avkjøl og oppbevar fileten i kjøleskapet til neste dag.
2. Lag fyllet: Hakk løk og sopp og knus hvitløken. Fres løken i smør til den er myk, men uten at den tar farge. Tilsett soppen og la det koke til all væsken er fordampet.
3. Tilsett øvrige ingredienser, unntatt eggeplommer. Rør om og kok massen til den er kokt inn. Ta gryten av varmen og rør inn eggeplomene. Avkjøl og oppbevar fyllet i kjøleskapet.
4. På serveringsdagen: Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Flakene legges på hverandre og kjevles ut til et rektangel, så stort at du kan pakke inn oksefileten i det.
5. Smør 1/4 av fyllet i en stripe midt på deigflaket. Legg på fileten og dekk med resten av fyllet. Kantene på deigen pensles med vispet eggehvite.
6. Brett deigen godt rundt fileten. Legg hele pakken med skjøten ned, på et stekebrett med bakepapir. Hele overflaten pensles med eggehvite. Du kan gjerne dekorere med blader eller lignende, som du lager av deigrestene.
7. Sett det hele til kjøling, mens stekeovnen varmes til 225 grader.
8. Så pensler du igjen over deigen med vispet eggehvite. Stek på nederste rille i ca. 20 minutter.
9. La fileten hvile på skjærebrettet i ca. 15 minutter, før den skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv.

Serveres med små persilledryssede poteter, kokte grønnsaker som f. eks. aspargesbønner eller erter - samt ristet sopp og rødvinsaus.

Rødvinsaus
1. Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.
2. Rør inn tomatpuré, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.
3. Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.
4. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen opp og tilsettes resten av rødvinen.
5. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Filet innbakt i skinke hos oss.Les mer om Engelsk roastbeef med yorkshirepudding hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:18603



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen