Biff Wellington - Innbakt oksefilet

Bilde av Biff Wellington - Innbakt oksefilet.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
Ca 1kgytrefilet av storfe
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør til bruning

Fyll:

1sssmør
1stkløk
300grsjampinjong, frisk
0,5sshvitløk
3ssseterrømme
0,25tspepper
1/2 ts salt

2stkeggeplomme

Til innbaking:

4plate(r)butterdeig, frossen
2stkEggehvite

Rødvinsaus

(6 porsjoner)
1sssmør
1stk liteløk
0,5stkgulrot
1feddhvitløk
0,5tsgrovmalt pepper
1sstomatpuré
2sssiktet hvetemel
3,5dlrødvin (alkoholfri vin går bra)
3dlkjøttkraft eller buljong
1tssalt
0,5tstimian, tørket
2sssmør
6porsjon(er)poteter


Fremgangsmåte:

Arbeidet bør starte dagen før servering:

1. Renskjær kjøttet for sener og hinner. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun fileten raskt rundt det hele. Avkjøl og oppbevar fileten i kjøleskapet til neste dag.
2. Lag fyllet: Hakk løk og sopp og knus hvitløken. Fres løken i smør til den er myk, men uten at den tar farge. Tilsett soppen og la det koke til all væsken er fordampet.
3. Tilsett øvrige ingredienser, unntatt eggeplommer. Rør om og kok massen til den er kokt inn. Ta gryten av varmen og rør inn eggeplomene. Avkjøl og oppbevar fyllet i kjøleskapet.
4. På serveringsdagen: Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Flakene legges på hverandre og kjevles ut til et rektangel, så stort at du kan pakke inn oksefileten i det.
5. Smør 1/4 av fyllet i en stripe midt på deigflaket. Legg på fileten og dekk med resten av fyllet. Kantene på deigen pensles med vispet eggehvite.
6. Brett deigen godt rundt fileten. Legg hele pakken med skjøten ned, på et stekebrett med bakepapir. Hele overflaten pensles med eggehvite. Du kan gjerne dekorere med blader eller lignende, som du lager av deigrestene.
7. Sett det hele til kjøling, mens stekeovnen varmes til 225 grader.
8. Så pensler du igjen over deigen med vispet eggehvite. Stek på nederste rille i ca. 20 minutter.
9. La fileten hvile på skjærebrettet i ca. 15 minutter, før den skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv.

Serveres med små persilledryssede poteter, kokte grønnsaker som f. eks. aspargesbønner eller erter - samt ristet sopp og rødvinsaus.

Rødvinsaus
1. Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.
2. Rør inn tomatpuré, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.
3. Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.
4. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen opp og tilsettes resten av rødvinen.
5. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18603)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 132,61 Kcal
Protein 7,26 g
Fett 7,17 g
Karbo 7,88 g
Pris 8,71.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!