Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Biff Wellington - Innbakt oksefilet

Oppskriften har fått 4,8 poeng. 4,8 poeng (av max 6) i snitt fra 41 lesere
Oppskriften har hatt 90654 lesere! 90654 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Biff Wellington - Innbakt oksefilet har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 132,7 Kcal ......Protein: 7,28 gram ......Fett: 7,18 gram ......Mettet fett: 3,18 gram
Karbohydrater: 7,89 gram ......Kostfiber: 0,55 gram .....Natrium: 226,26 mg .......Pris: 8,78 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
Ca 1kgytrefilet av storfe
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør til bruning

Fyll:

1sssmør
1stkløk
300grsjampinjong, frisk
0,5sshvitløk
3ssseterrømme
0,25tspepper
1/2 ts salt

2stkeggeplomme

Til innbaking:

4plate(r)butterdeig, frossen
2stkEggehvite

Rødvinsaus

(6 porsjoner)
1sssmør
1stk liteløk
0,5stkgulrot
1feddhvitløk
0,5tsgrovmalt pepper
1sstomatpuré
2sssiktet hvetemel
3,5dlrødvin (alkoholfri vin går bra)
3dlkjøttkraft eller buljong
1tssalt
0,5tstimian, tørket
2sssmør
6porsjon(er)poteter
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Biff Wellington - Innbakt oksefilet.

Fremgangsmåte:

Arbeidet bør starte dagen før servering:

1. Renskjær kjøttet for sener og hinner. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun fileten raskt rundt det hele. Avkjøl og oppbevar fileten i kjøleskapet til neste dag.
2. Lag fyllet: Hakk løk og sopp og knus hvitløken. Fres løken i smør til den er myk, men uten at den tar farge. Tilsett soppen og la det koke til all væsken er fordampet.
3. Tilsett øvrige ingredienser, unntatt eggeplommer. Rør om og kok massen til den er kokt inn. Ta gryten av varmen og rør inn eggeplomene. Avkjøl og oppbevar fyllet i kjøleskapet.
4. På serveringsdagen: Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Flakene legges på hverandre og kjevles ut til et rektangel, så stort at du kan pakke inn oksefileten i det.
5. Smør 1/4 av fyllet i en stripe midt på deigflaket. Legg på fileten og dekk med resten av fyllet. Kantene på deigen pensles med vispet eggehvite.
6. Brett deigen godt rundt fileten. Legg hele pakken med skjøten ned, på et stekebrett med bakepapir. Hele overflaten pensles med eggehvite. Du kan gjerne dekorere med blader eller lignende, som du lager av deigrestene.
7. Sett det hele til kjøling, mens stekeovnen varmes til 225 grader.
8. Så pensler du igjen over deigen med vispet eggehvite. Stek på nederste rille i ca. 20 minutter.
9. La fileten hvile på skjærebrettet i ca. 15 minutter, før den skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Bruk en skarp kniv.

Serveres med små persilledryssede poteter, kokte grønnsaker som f. eks. aspargesbønner eller erter - samt ristet sopp og rødvinsaus.

Rødvinsaus
1. Hakk løk, gulrot og hvitløk fint, og fres det i 1 ss smør uten at det tar farge. Tilsett pepper og la alt surre et par minutter.
2. Rør inn tomatpuré, dryss på mel og spe med 3 dl vin og kraften.
3. Tilsett salt og timian og kok sausen i minst 15 minutter.
4. Sil sausen. Like før bruk varmes sausen opp og tilsettes resten av rødvinen.
5. Rør til slutt inn 2 ss smør, så sausen blir blank.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 132,70861,5443,1 %
Fett: 7,1846,62 gr66,6 %Fett48,69 %
Protein: 7,2847,26 gr94,5 %Protein21,94 %
Karbo: 7,8951,22 gr17,1 %Karbo23,78 %
Fiber: 0,553,57 gr11,9 %Fiber0,82 %
Mettet fett: 3,1820,65 gr103,2 %
Salt: 0,573,67 gr73,4 %Alkohol4,74 %
Hele oppskriften veier 3895,425 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,78 .-
Pris 6 porsjonerKr. 342,02 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 57,00.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Biff med bacon hos oss.Les mer om Oksestek 2 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:18603



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser