Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortestek 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghjortestek
1skive(r)spekk, tynn
2sssmør/margarin
1dashsalt
1dashpepper
3dlvann
3dlmelk

saus:

5dlstekesjy
1,5dlrømme
geitost
ripsgelé
2sshvetemel
6porsjon(er)poteter
600grrosenkål


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortestek 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier86,61643,32Kcal
Protein8,7665,07gram
Karbohydrat4,8135,73gram
Kostfiber1,007,43gram
Fett3,3725,03gram
Mettet fett1,6212,03gram
Salt0,231,68gram
Pris på oppskriftenKr 8,86Kr 65,81Kroner
Hele oppskriften veier4 457 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Er kjøttet dypfryst bør det tine langsomt. Kjøttet kan stekes i ovn eller gryte, men blir best stekt i gryte.

Stell kjøttet og tørk det godt. Om nødvendig bind det opp og legg eventuelt en skive spekk rundt kjøttet.

Grytesteking: Brun smøret, legg i kjøttet og brun det på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la kjøttet surre under lokk på svak varme i 1 1/2 - 2 timer på 175 C. Plate eller ovn. Øs av og til og spe når det er nødvendig.

Ovnssteking: Legg kjøttet i langpannen eller på rist over den. Stikk inn kjøttermometeret. Brun kjøttet, dryss på krydder og spe med kokende væske. 175 C. Koketid 1 1/2 - 2 timer.

Ta den ferdige steken opp og sil sjyen. Litt av rømmen kan slås over steken og koke med de siste 15 minuttene.

Serveres med kokte poteter, rosenkål, bladsalat, tyttebærsyltetøy, ripsgelé eller rognebærgelé.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9970)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt hjortefilet med portvinssaus.Helstekt hjortefilet med portvinssaus.
Denne retten har 170,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet i øl.Hjortefilet i øl.
Denne retten har 112,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortekarbonader.Hjortekarbonader.
Denne retten har 149,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.