Hylleblomstsaft (Svensk)


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
60stkhylleblomstskjermerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2kgsukker
3,5literkokende vann
4stksitroner, økologiske
60grSitronsyreIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Fremgangsmåte:

De grønne stilker på blomstene klippes vekk, blomstene rystes lett for å fjerne smådyr, de må ikke skylles.
Sitronene vaskes og skives tynt. Hylleblomster, sitroner og sukker legges i en stor plastikkspann, porselensskål eller rustfri stålgryte.

Vannet kokes og sitronsyren oppløses. Hell det over blomstene og rør godt rundt. Et tøystykke el. lign. legges over. Settes kjølig i 4-5 dager, som røres rundt ca. en gang om dagen.

Saften siles igjennom et klede, og helles på Atamonskyllede flasker med tettsluttende propper.

Serveres som saft til mat, eller som sommerdrink med soda eller hvitvin. Kan også anvendes til sorbet.


Annonse:

Tjenester og info






Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 22492)
Kategori: Saft
Land: Sverige

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 137,42 Kcal
Protein 0,07 g
Fett 0,02 g
Karbo 34,15 g
Pris 0,73.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!