Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Innherredssodd




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgfårekjøtt uten ben
2litervann
1stklaurbærblad
1dashsalt
1dashpepper
0,5stkløk
50grsellerirot
50grpurre
1stkgulrot

Soddboller:

500grfinmalt fårekjøtt
2tssalt
1,5sspotetmel
2krmingefær, malt
1krmmuskat
nykvernet hvit pepper
3,5dlhusholdningsfløte
500grgulrøtter
1sspersille, hakket

Skjenning:

1kgkokte poteter, ikke for tørre
500grgrovmalt hvetemel
byggmel til bakemel
sukker
melk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Innherredssodd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier110,33673,33Kcal
Protein6,0136,68gram
Karbohydrat8,4551,57gram
Kostfiber1,7210,50gram
Fett5,4533,26gram
Mettet fett2,5115,32gram
Salt0,291,79gram
Pris på oppskriftenKr 3,39Kr 20,69Kroner
Hele oppskriften veier6 103 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp kjøttet i vann og skum godt. Tulsett krydder oog grønnsaker i skiver. Legg på lokk og la det stå og trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca 1time.

Kutt kjøttet i 1 cm terninger. Sil kraften.

Lag en findelt farse av ingrediensene til soddbollene, og lag små boller med teskje som trekker i kjøttkraften i ca 5 min.

Skrell gulrøttene, og del dem opp i stolper før de kokes i lettsaltet vann.

Varm opp fårebuljongen. Tilsett kjøttet, soddbollene og gulrotstolpene.

Serveres i suppetallerken med kokte poteter og drysses med persille. Skjenning serveres til:

Bland sammen malte, kokte poteter og havremel til en fast deig. Del deigen i emner som kjevles ut i byggmel. Den siste kjevlingen gjøres med spesialkjevle som lager små huller i leiven.

Leiven stekes på takke. Også på takken kan leiven kjevles med piggkjevle for å motvirke opposing av leiven. Leiven skal stekes kun på en side. Den ustekte siden kal pensles med melk-sukkerblandingen. Deles så i stykker før den stekes ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7033)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sodd fra Inderøy.Sodd fra Inderøy.
Denne retten har 89,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 71,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 168,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.