Kokt torskerogn

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grtorskerogn
vann
1 ss salt pr. liter vann
4porsjon(er)poteter

Fremgangsmåte:

Skyll rognen forsiktig så ikke hinnen går i stykker. Pakk rognen inn i smørpapir eller aluminiumsfolie så den ikke går i stykker under kokingen. Sett den over i så mye kokende, saltet vann at det dekker rognen. La rognen trekke under lokk i 20-40 minutter. Den må ikke fosskoke da den blir tørr.

Server rognen varm med kokte poteter og stuet makaroni eller stuede snittbønner eller hvit saus.

Den kan avkjøles i kraften og serveres med sitronbåter, syltede røbetskiver eller tomater.

Kald rogn kan skjæres i skiver og stekes. Serveres med kokte poteter og en stuing.

Brukes også oppskåret i skiver som pålegg.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 94,33 Kcal
Protein 12,56 g
Fett 1,61 g
Karbo 7,03 g
Pris 7,66.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 51405 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 48 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11558)

Ekstra info

Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!