Kokt torskerogn


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
800grtorskerogn
vann
1 ss salt pr. liter vann
4porsjon(er)poteter


Fremgangsmåte:

Skyll rognen forsiktig så ikke hinnen går i stykker. Pakk rognen inn i smørpapir eller aluminiumsfolie så den ikke går i stykker under kokingen. Sett den over i så mye kokende, saltet vann at det dekker rognen. La rognen trekke under lokk i 20-40 minutter. Den må ikke fosskoke da den blir tørr.

Server rognen varm med kokte poteter og stuet makaroni eller stuede snittbønner eller hvit saus.

Den kan avkjøles i kraften og serveres med sitronbåter, syltede røbetskiver eller tomater.

Kald rogn kan skjæres i skiver og stekes. Serveres med kokte poteter og en stuing.

Brukes også oppskåret i skiver som pålegg.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11558)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 94,33 Kcal
Protein 12,56 g
Fett 1,61 g
Karbo 7,03 g
Pris 7,66.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!