Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Rømmegrøt

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 47 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 3,93 Kcal: 211,93 Fett: 16,87 gr Protein: 3,69 gr Karbo: 11,15 gr
Mettet fett: 10,87 gr Kostfiber: 0,37 gr Salt av natrium: 0,52 gr
Oppskriften har hatt 62377 lesere! 62377 lesere

Ingredienser

Porsjoner
5dlseterrømme
2dlhvetemel
5dlmelk
Ca 1tssalt
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater21,04 prosent
Protein6,96 prosent
Fett71,64 prosent
Kostfiber0,34 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 43,23

Pris pr porsjon

Kr 10,81
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Melk.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Engelsk versjon




Rømmegrøt.

Fremgangsmåte:

1. La rømmen koke i ca. 5 min.
2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
3. La det stå og koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem.

4. Ta av smøret med en skje eller liten øse før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
5. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smøret fra rømmen. Rømmegrøt smaker nydelig sammen med spekemat.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Rømmegrøt fra Hardanger hos oss.Les mer om Rømmegrøt med spekemat hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:2118967708



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen