Rømmegrøt

Bilde av Rømmegrøt.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlseterrømme
2dlhvetemel
5dlmelk
Ca 1tssalt

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 211,58 Kcal
Protein 3,69 g
Fett 16,84 g
Karbo 11,13 g
Pris 3,93.- kr

Spekemat og rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge. Utrolig godt er det også. Rømmegrøt kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

Fremgangsmåten:

1. La rømmen koke i ca. 5 min.
2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
3. La det stå og koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem.

4. Ta av smøret med en skje eller liten øse før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
5. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smøret fra rømmen. Rømmegrøt smaker nydelig sammen med spekemat.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 76272 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,4 poeng totalt (av max 6) fra 56 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118967708)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!