Det er igjen jul og maten står i sentrum for mange. Men med ribbe, pinnekjøtt, kalkun, fisk osv er det og behov for godt tilbehør.
Tilbehøret er jo ofte like viktig som selve selve hovedretten til en julemiddag. Og det er tradisjon over mange av tilbehørene som vi bruker. Tilbehør som lefser har j....
I de siste årene har grønnkål eller kale som det heter på engelsk virkelig kommet inn på markedet her i Norge igjen. Grønnkål er en gammel og kjent grønnsak som vi brukte før men så ble den litt borte, før den nå er tilbake igjen. Noe av årsaken er nok at bloggere som støvsuger amerikanske nettsider....
Nå på ettersommeren og høsten begynner de norske grønnsakene å dukke opp i butikkene. Både brokkoli, blomkål og sommerkål har vært på markedet en stund. Men så kommer det plutselig vanlig hodekål, rødkål, grønnkål, rosenkål, knutekål og spisskål. Noen er kjent for alle mens andre har man aldri prøvd....
Brokkoli og blomkål følger hverandre utover året og er 2 aktuelle grønnsaker nå på sensommeren. Her er det brokkoli som jeg legger ut oppskrifter med og dette som en fortsettelse av blomkål tidligere i uka. Brokkoli er veldig anvendelig til alt fra suppe og ovnsbakte former, til salater og tilbehør.....
På vår 17 mai meny i år var det en brokkolisalat ved siden av som vi har lagd mange ganger. Men rent generelt så spiser vi mye brokkoli og annen kål her hjemme, mye fordi det er lett tilgjengelig, ikke så sesongavhengig og godt. Men her er de salatene som er populære. Og den første er vår egen spesi....
Nå på ettersommeren dukker det alltid opp nye grønnsaker og spennende råvarer til oppskriftene. Kål og særlig blomkål/brokkoli er friske i butikken nå og derfor legger jeg da ut blomkål her og brokkoli senere i uken.
Her er da de mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med blomkål....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.