Det er igjen jul og maten står i sentrum for mange. Men med ribbe, pinnekjøtt, kalkun, fisk osv er det og behov for godt tilbehør.
Tilbehøret er jo ofte like viktig som selve selve hovedretten til en julemiddag. Og det er tradisjon over mange av tilbehørene som vi bruker. Tilbehør som lefser har j....
En av mine favoritter på kålfronten er rosenkål. Disse lett dampet i vann med meierismør på er bare nydelig tilbehør til de forskjellige retter. Eller de kan brukes i salater og andre retter. Rosenkål må ikke kokes lenge for da blir de seige, Og selv om man nå kan kjøpe rosenkål hele året så er det ....
Hodekål med alt fra nykål til vanlig vintertype er en grønnsak som har blitt brukt i Norge lenge. I dag bruker vi den i fårikål på høsten og som dampet nykål tidlig på sommeren. Men de som har levd noen år husker vel og kålruletter, kålstuing, kjøttsuppe og andre eldre retter hvor både kål og rotgrø....
Nå på ettersommeren og høsten begynner de norske grønnsakene å dukke opp i butikkene. Både brokkoli, blomkål og sommerkål har vært på markedet en stund. Men så kommer det plutselig vanlig hodekål, rødkål, grønnkål, rosenkål, knutekål og spisskål. Noen er kjent for alle mens andre har man aldri prøvd....
Med sommeren kommer grilling. Og her er flere salater med brokkoli som vi har prøvd som tilbehør til forskjellig grillmat. Disse er enkle, raske og billige. Og passer godt på ettersommeren da gode norske grønnsaker er på vei inn i butikken.
Og her er flere salater med brokkoli som vi har prøvd ....
Spisskål er en kåltype vi har prøvd oss på flere ganger. Den er ung og sprø tidlig på sommeren og minner om nykål. Den kan og tilberedes som nykål og serveres som tilbehør til for eksempel grillretter og enkle retter med venner på sommeren. Nå er sommeren nesten over, men jeg legger ut denne allikev....
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.