Hodekål. ikke bare fårikål


Oppdatertdato: 2023-09-12 Tema: Hodekål Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Hodekål med alt fra nykål til vanlig vintertype er en grønnsak som har blitt brukt i Norge lenge. I dag bruker vi den i fårikål på høsten og som dampet nykål tidlig på sommeren. Men de som har levd noen år husker vel og kålruletter, kålstuing, kjøttsuppe og andre eldre retter hvor både kål og rotgrønnsaker er viktige ingredienser. Her er flere muligheter på bruk av hodekål uten at jeg nevner fårikål. Lykke til, Mvh Knut

Annonse



Kålruletter med kjøttdeig og ris


Prøv også Kålruletter med kjøttdeig og ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 dl vann
1 dl jasminris

500 g kjøttdeig
1 medium hodekål
1 dl hakket løk
1 pisket egg
1 ts salt
0,25 ts sort pepper
ca 3 dl tomatsaus
1 ss tørket persille
0,2 ts pepper


En ny variant som vi lagde med tomatsaus. Dette er visstnok tradisjonsmat fra Øst Europa. Smakte fortreffelig. Her kunne en nok og ha brukt kinakål. + annet fyll om en ønsker. Husk å krydre tomatsausen. Vi brukte en tomatsuppe med halv mengde vann.


Fremgangsmåte

Kok opp vannet i en gryte, ha i ris og la det koke i 20 mnutter

Kok opp en stor gryte med vann. Ha i kålblad og la de koke ett par minutter til de er myke. Vær forsiktig når du renser kålen slik at bladene kommer av hele. Man kan og legge hele kålen i kokende vann, kutte av bunnen og ta opp bladene etter hvert som de løsner.

I en stekepanne så brunes kjøttdeigen lett sammen med løk. Rør så inn kokt ris, pisket egg og salt og pepper. Til slutt røres det inn 2 ss av tomatsausen. Evt rør inn litt av persillen eller bland den i tomatsausen.

Når bladene er sånn noenlunde myke, så kuttes den tykke delen av, så det blir en slik v kutt inn. Legg fyll på kålbladet slik at det kan rulles til en rull. Man må gjerne ha 2 blader sammen. Brett inn i endene, rull sammen og legg de i en smurt form. Det blir ca 8-10 ruller.

I formen helles så resten av tomatsausen over og dette settes i ovnen med folie over på ca 175 grader i ca 40 minutter. Man kan ta av folien de siste 5-10 minuttene så blir kålrullettene litt gyldne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 81,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Karbonadedeig i kål


Prøv også Karbonadedeig i kål.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 26.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 gr karbonadedeig
1 ss matolje
3 fedd hvitløk hakket
0,5 løk hakket
0,5 stk hodekål
1 rød paprika i strimler
2 gulrøtter i strimler
2 ss soyasaus
1 ts maisenna
1 dl vann/buljong
1-2 ts malt frisk sort pepper
1 dash salt


En av våre egne varianter av fårikål. Litt hottere, litt penere og uten lammesmak for de som ikke liker det. Bruk ett halvt middels stort hodekål eller ett helt lite.
Varianter her er å bruke kjøttdeig, evt av svin eller kylling. Strimlet chili passer og om du vil ha det hottere.


Fremgangsmåte

Varm opp oljen i en dyp stekepanne. Sauter hvitløk og løk til den er gylden. Ha så i karbonadedeig og brun den godt. Bruk en tregaffel til å smuldre den.
Ha så i kål, gulrot og paprika og la det surre til det er gjennomkokt. 10-15 minutter
Rør så inn soyasaus, salt og pepper. Bland vannet/buljongen med maisenna og rør det inn.
Rør rundt på varmen til det tykner litt.
Server alene, med poteter eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kålstuing 2


Prøv også Kålstuing 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

ca. 3/4 kg. hodekål


Saus av:

1 1/2 ss smør
2 1/2 ss hvetemel
ca. 4 dl melk
evt. litt kålkraft
salt og reven muskattnøtt



Fremgangsmåte

Kjøttkaker og kålstuing er noe som rører ved våre mattradisjonsrøtter. Allikevel er det mange som ikke vet å lage kålstuing. Derfor en deilig oppskrift her:

Kålen deles i skalker som kokes så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet som tas vare på. Skjær vekk stilkene og finsnitt den kokte kålen. Lag en tykk hvit saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk og kålkraft. La sausen koke litt. Smak så til med salt og reven muskatnøtt. Ta den snittede kålen over i sausen og bland forsiktig. Serveres evt. med finhakket kruspersille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 56,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.

Ferskt kjøtt og suppe 1


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2003
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
1,5 l vann
1 ts salt
1 stk. purre
150 g hodekål
3 stk. gulrot
100 g sellerirot eller persillerot
0,5 ts pepper

Sursøt løksaus:
1 stk. finhakket løk
5 dl kjøttkraft eller buljong
2 ss hvetemel
0,5 dl vann
2 ts eddik, 7 %
3 ts sukker

Tilbehør:
800 g potet


Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.


Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg i kjøtt i hele stykker. Kok opp på nytt og fjern skum som danner seg på toppen. Tilsett salt og det grønne av purren. Senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, 2 - 2 ½ time. Fjern fett og urenheter som danner seg på toppen underveis.
Når kjøttet begynner å bli mørt: Ta av ca. ½ liter av kraften til løksaus.
Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 20-30 minutter.
Skrell grønnsaker, og del dem i terninger. Strimle kål fint. Legg grønnsakene i kjelen med kjøtt og la dem koke med kjøttet i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Lag løksaus: Kok opp løk og kraft. Rør hvetemel godt ut i litt kaldt vann, og hell meljevningen i den varme kraften. Rør godt. La sausen trekke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Ta kjøttet opp av kraften og legg det over på et fat. Hold det varmt.
Sil suppen og hold grønnsakene varme. Server suppen rykende varm i dype skåler. Skjær kjøttet i skiver og legg det på et fat sammen med grønnsakene.
Server med kokte poteter og sursøt løksaus.

Lag gjerne en stor porsjon ferskt kjøtt og suppe, slik at du enten har middag til mange eller har middag for et par dager.

Mange steder i landet brukes det også melboller (klot) i grønnsakssuppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 50,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetarwok med spaghetti.

Vegetarwok med spaghetti


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g spaghetti
1/2 finstrimlet purre
2 fedd hvitløk
2 ss olje
1/2 gulrot i tynne staver
1/2 rød paprika i tynne staver
5 dl broccoli i små buketter
200 g frisk sjampinjong i skiver
5 dl finstrimlet hodekål
2 dl bønnespirer evt en boks
3-4 ss soyasaus
1 klype ingefær
1 klype chili pepper
Evt litt salt



Fremgangsmåte

Kok pasta på vanlig måte.

Fres først purren og hvitløk i olje i en wok. Så de andre grønnsakene til alle er møre, men litt sprø. Dette tar bare noen minutter. Soppen freser med de siste minuttene. Smak til med soya og krydder.
Røres sammen med spaghetti før servering. Skikkelig godt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 122,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakpanne med egg.

Grønnsakpanne med egg


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.01.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 revne gulrøtter,
1/2 blomkålhode (finskåret),
1 liten skalk hodekål (finsnittet),
1 røkt middagspølse i terninger,
1 ts. salt

2 - 3 ss. smør

5 egg,
6 ss. vann,
1 ts.salt,
pepper


Vi lagde uten blomkål, men med litt forskjellig andre grønnsaker. Bla purre og løk. Riv gulerøttene, men endene hakkes og brunes sammen med det andre.


Fremgangsmåte

De ferdige oppdelte grønnsakene og middagspølsen skåret i terninger surres i smør til det er mørt. Dryss over salt. Hell over eggeblandingen og la det stivne. Ikke rør noe særlig.
Server i panna. Kan ikke snues, men grei å dele opp.

Tilbehør: Gjærbakst eller poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 99,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fresh Lumpia på Filippinsk vis.

Fresh Lumpia på Filippinsk vis


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 08.07.2012
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 kopper jicama(neper) julienne(fyrstikkbiter)
1 liten hodekål raspet
1 mellomstor gulrot
2 middels store søtpoteter skivet i små biter
1 liten løk i skiver
3 fedd hvitløk hakket
1/4 kilo hakket svinekjøtt eller reker
noen salatblader
salt og pepper etter smak
1/2 kopp rekekraft|

Egg Roll wrappers, vårrulldeig ferdigkjøpt

Lumpia saus
1 kopp vann
1 kopp brunt sukker
1-1/2 ss maissenna
2-3 ss hvitløk, finhakket
Litt hakkede nøtter


Dette er det som kalles fersk vårrull. Brukes som smårette, forrett eller enkel lunsj. mange varianter av fyll. Det brukes eggbasert wrapper/vårrulldeig.


Fremgangsmåte

Surr hvitløk og løk i litt olje.
Legg i svinekjøtt og surr til den er brun. Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett neper og bland sammen. Hell i rekekraften.
Dekk til og surr over middels lav varme i ca 10 minutter eller til nepene blir litt myke.
Tilsett søtpoteter og gulrøtter. Bland og dekk igjen.
Stek i ca 3 minutter eller til søte potetene er ferdig, men ikke grøtaktig. Til slutt legg i kålen, bland og sett ned varmen. Skal være myk.

Fyllet er ferdig.
La dette avkjøles litt og dryppes av i en sil.

Lumpia.
Legg ett par salatblader på en wrapper. Legg på ca 2 ss fyll på den ene halvdelen.
Brett sammen fra den ene siden, brett inn sider og så resten av wrapperen. Ha litt vann på deige og forsegl den.
Gjenta med alle

Lumpia sausen:
Bring vannet i kok.
Tilsett sukkeret til det kokende vannet og rør til det er oppløst.
Ta 1/4 kopp av blandingen, tilsett maissenna, rør om og hell tilbake.
Fjern fra varmen når den tykner
Bland i hvitløk og hakkede nøtter! Lumpia serveres med kald med sausen til å dyppe i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli.

Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.02.2011
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

½ stk lettkokt blomkål
250 g lettkokt brokkoli
½ stk strimlet kinakål
5 dl strimlet og forvellet hodekål
2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
3 ss hakket frisk kruspersille
smak til med salt og pepper

Gratengrøre:
3 dl melk
4 ss hvetemel
3 stk egg
¼ ts kajennepepper
2 dl revet hvitost


All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.


Fremgangsmåte

Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.
Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Server gratengen med salat og godt brød til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk ribbe med hot kålsalat.

Asiatisk ribbe med hot kålsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

2 kg tynnribbe
1 ts salt
2 ts chilipulver
1 ss kummin
15 g finhakket ingefær
saft av 2 stk lime

KRAFT:
10 båt hvitløk
2 dl appelsinjuice
1 stk hel kanel stang
2 dl soyasaus
1/2 l hvitvin
1 stk hønsebuljongterning

DRESSING:
1 ss riseddik
1/2 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 ts finhakket ingefær
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

KÅLSALAT:
1/2 stk finsnittet hodekål
1 stk grovrevet grønt eple
1 stk rødløk i tynne skiver
2 ts finhakket frisk koriander
1 stk rød chili i tynne skiver
2 ss peanøtter


Ribbe som imponerer gjestene. Servert med en sterk kålsalat. Tar litt tid og er litt vanskelig
Ribbe er for veldig mange førstevalget på selve juleaften, og da er det som regel tradisjonell ribbemiddag de fleste går for. Før og etter julaften er det derimot mange som vil prøve en ny vri, og da er denne smakfulle asiatiskkrydrede ribben midt i blinken.


Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.
2. Sjekk at bena på ribben er sagd helt over. Skjær svoren i ruter. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Dersom du ruter opp parallelt med ribbebena blir det enklere å skjære opp pene ribbestykker etter steking. Gni inn ribben med krydder, finhakket ingefær og limesaft.

Det er lettere å rute svoren når ribben er halvfrossen.
3. Lag kraft. Skrell hvitløk og ha dem i en gryte med appelsinjuice, kanel, soyasaus, hvitvin og hønsebuljongterning. Kok opp.
4. Hell kraften over i en langpanne/stor ildfast form og legg i ribben med svoren opp. Legg gjerne en asjett under ribben, slik at den blir litt høyere på midten og det smeltede fettet renner lett ned. Det er viktig at ribben er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Dekk med aluminiumsfolie.
5. Sett den foliekledde langpanna/formen med ribben midt i stekeovn og stek i ca. 45 minutter. Ribben "blåser" seg litt opp og svoren spriker.
6. Fjern folien (la asjetten ligge) og skru ned temperaturen til 200 °C. La ribben steke videre i ca. 2 timer
7. Lag dressing. Rør sammen riseddik, sesamolje, soyasaus og ingefær. Smak til med salt og pepper.
8. Lag kålsalat. Bland hodekål, eple, løk, koriander og chili sammen i en bolle. Hell dressingen over og vend godt. Legg salaten i en skål og dryss over peanøtter.
9. Ofte får ribben sprø svor av seg selv. Hvis ikke, kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett langpanna/formen høyere i stekeovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk grillen. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at den ikke blir brent.
10. La ribben hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i serveringsstykker.

Kraften fra stekingen kan du sile i en liten gryte og koke ned til halvparten. Tilsett hakket frisk koriander og det blir til en deilig saus som du kan servere sammen med ribben.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Waldorfsalat.

Waldorfsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

100 g hodekål
100 g druer, blå
1 dl valnøttkjerner
2 stk. eple
2 sk. hermetisk ananas, stor boks
2 stk. stilker stilkselleri

Dressing:
1 dl majones
1 dl pisket kremfløte
saften av ¼ stk. sitron
2 ts sukker


Waldorfsalat er det naturlige tilbehør til kalkun til jul eller nyttår eller på julens koldtbord. Men du kan også servere den f.eks. til stekt kyllingfilet eller til røkte kjøttretter


Fremgangsmåte

Raffinert salat til kokt skinke, tunge, kalkun, kylling eller roastbiff.

Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet. Hodekåle finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stilksellerien i skiver. Bland ingrediensene forsiktig med ressingene. Pynt med druer og valnøttkjerner. Salaten er også godt egnet som forrett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter 2.

Kålruletter 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 porsjon kjøttkakefarse
16 blad av kinakål
ca. 1 l vann + 1 buljongterning

Saus:
1/2 løk eller 2 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
2 ss hvetemel
ca. 4 dl buljongvann fra koking av kålrulettene event. 2 dråper sukkerlkulør



Fremgangsmåte

1. Lag kjøttfarse: En pakke kjøttdeig får selskap av potetmel, salt, krydder og melk i foodprocessoren. La det dure og gå i ett minutt, og ­ vips ­ så har du en riktig god farse!
2. Ta kinakålbladene fra stilken, og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av.
3. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og pakk dem sammen som en pakke. Du kan binde rundt en tråd, eller legge de tett i tett i en ildfast form eller kjele.
4. Slå på kokende buljong og la dem koke i ca. 15 minutter i kjele med lokk. De kan også kokes i ildfast form i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter. Kokevannet kan med fordel brukes til saus.
5. Server kålruletter med poteter og saus (eventuelt fra pose ­ brun, lys eller hvit).

Saus:
Fres løken litt i smør i en kjele. Ha på mel og rør om. Spe med buljongvann mens du rører kraftig. La sausen koke i 4-5 minutter. For å få litt mørkere farge kan du tilsette et par dråper sukkerkulør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 34,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeiggryte med kål.

Kjøttdeiggryte med kål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 lite hodekål strimlet
Evt 1 gulrot i biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts paprika
1 ss soyasaus
2-3 dl vann
3-5 ss rømme


En enkel og utrolig god gryterett. Vi brukte karbonadedeig, men alt av slike deiger kan brukes. Pass på å smake til før servering. Soyasaus setter prikken over i(en), men vi pleier å ha i litt cayennepepper + litt magisk krydderblanding. Server med poteter eller brød. En gryte som absolutt anbefales.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig i olje og ha i kålen. Brun lett.
Tilsett gulrot, salt, pepper, krydder, vann og soyasaus.
Rør rundt og la surre i 15 minutter til kålen er myk.
Smak til med krydder
Rør inn rømme før servering

Server med poteter eller brød

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 112,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3345
Julekaker.Epler.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.