Ferskt kjøtt og suppe 1



Ferskt kjøtt og suppe 1 oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.

Oppskriften inneholder 46 Kalorier, 4 g Karbo, 5 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ferskt kjøtt og suppe 1 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere: 7648 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 1kgstorfekjøtt med ben høyrygg, bog, bryst eller bibringe
Ca 1,5litervann
2tssalt
150grhodekål
Ca 3stkgulrøtter
100grsellerirot eller persillerot
1stkpurre
0,5tspepper

Sursøt løksaus:

1stkløk finhakket
Ca 5dlkokekraft
2ssmel
0,5dlvann, kaldt
2tseddik 7 %
Ca 3tssukker
1dashsalt og pepper for smak

Tilbehør

800grpotet




Kalorier og næringsinnhold i Ferskt kjøtt og suppe 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier46.34552.54Kcal
Protein5.1661.53gram
Karbohydrat4.0948.77gram
Kostfiber0.8910.61gram
Fett0.8410.02gram
Mettet fett0.364.29gram
Salt0.465.48gram
Pris på oppskriftenKr 3.66Kr 43.64Kr .-
Hele oppskriften veier4 769 totalt1 192 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo35,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok opp vann og legg i kjøtt i hele stykker. Kok opp på nytt og fjern skum som danner seg på toppen. Tilsett salt og det grønne av purren. Senk varmen og la kjøttet trekke til det er mørt, 2 - 2 ½ time. Fjern fett og urenheter som danner seg på toppen underveis.
Når kjøttet begynner å bli mørt: Ta av ca. ½ liter av kraften til løksaus.
Kok potet i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, 20-30 minutter.
Skrell grønnsaker, og del dem i terninger. Strimle kål fint. Legg grønnsakene i kjelen med kjøtt og la dem koke med kjøttet i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Lag løksaus: Kok opp løk og kraft. Rør hvetemel godt ut i litt kaldt vann, og hell meljevningen i den varme kraften. Rør godt. La sausen trekke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Ta kjøttet opp av kraften og legg det over på et fat. Hold det varmt.
Sil suppen og hold grønnsakene varme. Server suppen rykende varm i dype skåler. Skjær kjøttet i skiver og legg det på et fat sammen med grønnsakene.
Server med kokte poteter og sursøt løksaus.

Lag gjerne en stor porsjon ferskt kjøtt og suppe, slik at du enten har middag til mange eller har middag for et par dager.

Mange steder i landet brukes det også melboller (klot) i grønnsakssuppen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 14703)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Innlagt dato:2003-07-13
Oppdatert dato:2021-11-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 145,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 47,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 230,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek á la Fiji.Oksestek á la Fiji.
Denne retten har 83,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gammeldagse kjøttkaker.Gammeldagse kjøttkaker.
Denne retten har 241,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt 4.Sosekjøtt 4.
Denne retten har 84,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 84,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mulah Kudueah - kjøtt og gresskar.Mulah Kudueah - kjøtt og gresskar.
Denne retten har 47,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 91,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 46,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 85,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 55,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 130,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 99,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.