Fotograf:
Matprat.no
Venezuelas matkultur er sterkt påvirket av den vestlige verden. Mye av maten som serveres vil være amerikansk inspirert. Mat består hovedsakelig av pannekaker, kylling, svinekjøtt, biff, supper og stuinger. Man kan imidlertid fremdeles finne originale retter, som for eksempel nasjonalretten pabellón criollo med oksekjøtt, bønner og ris, parillada som er et orgie av velsmakende kjøtt eller empanadas, en lefse med kjøtt, ost, bønner og haikjøtt. Oppskriften inneholder
97 Kalorier,
10 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pabellon Criollo fra Venezuela er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pabellon Criollo fra Venezuela!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.09 | 740.37 | Kcal |
Protein | 6.99 | 53.30 | gram |
Karbohydrat | 10.17 | 77.55 | gram |
Kostfiber | 1.58 | 12.05 | gram |
Fett | 2.81 | 21.43 | gram |
Mettet fett | 0.65 | 4.96 | gram |
Salt | 0.65 | 4.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.23 | Kr 39.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 050 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Varm opp 3 ss av olivenoljen i en stor kjele og ha i gulrot, selleri og 1 løk. La det steke i noen minutter under omrøring til de har blitt myke. Ha i kjøttet og krydre med salt og pepper.
2. Hell over vannet (akkurat nok til å dekke kjøttet), ha i laurbærbladet og la det koke opp.
3. Senk temperaturen, legg på et lokk og la det trekke til kjøttet er mørt, ca. 1,5-2 timer.
4. Ta ut kjøttet, sil kraften og sett det til side.
5. Ha i 2 nye ss med olivenolje i kjelen og ha i paprika, hvitløk, soltørkede tomater og resten av løken. Stek det på middels varme til grønnsakene er myke.
6. Skjær kjøttet i strimler og ha det over i kjelen. Hell over litt av kraften.
Serveres med bønner og ris med hakket koriander.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23846)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Venezuela
Innlagt dato:2007-06-08
Oppdatert dato:2007-06-08
Lesere:
6855 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift