Fotograf:
Matprat.no
Nasjonalretten til Japan tilberedes forskjellig avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst- Japan. Oppskriften inneholder
102 Kalorier,
11 g Karbo,
10 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Soya, Spor-av-Peanøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sukiyaki, nasjonalretten til Japan er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9942 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sukiyaki. nasjonalretten til Japan!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.66 | 663.02 | Kcal |
Protein | 9.56 | 62.35 | gram |
Karbohydrat | 11.01 | 71.81 | gram |
Kostfiber | 0.60 | 3.91 | gram |
Fett | 2.02 | 13.17 | gram |
Mettet fett | 0.71 | 4.63 | gram |
Salt | 0.58 | 3.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.82 | Kr 57.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 609 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.
2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte. I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.
3. Server et rått egg til hver person i en skål, sammenpisket. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.
Serveres med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 24470)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Japan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-11-14
Oppdatert dato:2007-11-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift