Fotograf:
Mat.no
Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård inneholder
85 Kalorier,
2 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12981 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 84.52 | 826.58 | Kcal |
Protein | 6.60 | 64.55 | gram |
Karbohydrat | 2.13 | 20.83 | gram |
Kostfiber | 0.14 | 1.37 | gram |
Fett | 5.48 | 53.59 | gram |
Mettet fett | 2.71 | 26.50 | gram |
Salt | 0.09 | 0.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.99 | Kr 39.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 912 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,08 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette har vært selskapsmaten frem for noe i hele Vestfold. Suppen stelles til på samme vis overalt, selv om grønnsakene kan variere noe. Men melbollene som skal med, finnes det et uttall av oppskrifter på. Her på Stange lages en bollegrøt. Den tar man direkte i suppen med teskje (uten noen koking først).
La kjøttet trekke (ikke koke) 1 ½ - 2 timer i lettsaltet vann med suppekvast. Noen tilsetter også et par klumper hel ingefær. Rens og del grønnsakene. Kok dem i kraft til de er møre.
Rør sammen bollegrøten og la den stå kaldt til den skal brukes.
Server suppen rykende varm med grønt dryss. Bollegrøten og kokte grønnsaker på bordet, så gjesten selv kan velge – enten eller.
Kjøttet skjæres pent opp og serveres etter suppen med grønnsakene, kokte poteter og sursøt- eller løksaus laget med kraft og potetvann.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967683)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-08
Oppdatert dato:2002-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift