Kokt sprengt oksebryst





Kokt sprengt oksebryst oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Sprengt kjøtt høres brutalt ut, men det er rett og slett lettsalting det er snakk om. Legger du kjøttet i en lett saltlake (10 % oppløsning) over natten, tilfører du kjøttet smak og gjør det fastere. Dette er nydelig tradisjonsmat som gjerne serveres med dampet kål og god sennep.

Oppskriften inneholder 131 Kalorier, 8 g Karbo, 18 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt sprengt oksebryst er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kglettsaltet oksebryst
vann
0,5sssukker
1stkgulrot (kan sløyfes)
KOKETID: 2-3 timer
4porsjon(er)potetmos


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kokt sprengt oksebryst!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131.10782.18Kcal
Protein18.13108.17gram
Karbohydrat7.6445.58gram
Kostfiber0.422.51gram
Fett3.0218.02gram
Mettet fett1.277.58gram
Salt2.4014.34gram
Pris på oppskriftenKr 19.59Kr 116.88Kroner
Hele oppskriften veier2 387 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skyll kjøttet godt.
Hvis kjøttet er svært salt, bør det vannes ut over natten.
2. Legg kjøttet i en kjele og fyll opp med kaldt vann til det er dekket.

3. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen. Tilsett sukker og gulrot. Senk varmen og la kjøttet trekke under lokk til det er mørt, ca. 2-3 timer.

4. Ta kjøttet ut av kraften og la det hvile noen minutter. Skjær i 1 cm tykke skiver og server.

Hjemmelaget potetmos, dampet kål og god sennep smaker godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 10486)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Innlagt dato:2014-03-20
Oppdatert dato:2014-03-20
Lesere: 6097 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Biff i snøre med kremet løk.Biff i snøre med kremet løk.
Denne retten har 47,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff i curry.Biff i curry.
Denne retten har 229,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek i kefir.Oksestek i kefir.
Denne retten har 99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.Sukiyaki, nasjonalretten til Japan.
Denne retten har 99,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ferskt kjøtt og suppe 1.Ferskt kjøtt og suppe 1.
Denne retten har 41,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksebringe med linser.Oksebringe med linser.
Denne retten har 159,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt sprengt oksebryst.Kokt sprengt oksebryst.
Denne retten har 131,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pabellon Criollo fra Venezuela.Pabellon Criollo fra Venezuela.
Denne retten har 97,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sosekjøtt - kjøtt i mørke.Sosekjøtt - kjøtt i mørke.
Denne retten har 86,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Denne retten har 81,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marokkanske kjøttboller.Marokkanske kjøttboller.
Denne retten har 85,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gammeldagse kjøttkaker.Gammeldagse kjøttkaker.
Denne retten har 241,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.