Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
En ny variant som vi lagde med tomatsaus. Dette er visstnok tradisjonsmat fra Øst Europa. Smakte fortreffelig. Her kunne en nok og ha brukt kinakål. + annet fyll om en ønsker. Husk å krydre tomatsausen. Vi brukte en tomatsuppe med halv mengde vann. Oppskriften inneholder
81 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kålruletter med kjøttdeig og ris er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
12623 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kålruletter med kjøttdeig og ris!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.06 | 442.73 | Kcal |
Protein | 5.54 | 30.26 | gram |
Karbohydrat | 5.98 | 32.66 | gram |
Kostfiber | 1.65 | 9.01 | gram |
Fett | 3.52 | 19.23 | gram |
Mettet fett | 1.62 | 8.85 | gram |
Salt | 0.60 | 3.26 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.94 | Kr 16.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 185 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet i en gryte, ha i ris og la det koke i 20 mnutter
Kok opp en stor gryte med vann. Ha i kålblad og la de koke ett par minutter til de er myke. Vær forsiktig når du renser kålen slik at bladene kommer av hele. Man kan og legge hele kålen i kokende vann, kutte av bunnen og ta opp bladene etter hvert som de løsner.
I en stekepanne så brunes kjøttdeigen lett sammen med løk. Rør så inn kokt ris, pisket egg og salt og pepper. Til slutt røres det inn 2 ss av tomatsausen. Evt rør inn litt av persillen eller bland den i tomatsausen.
Når bladene er sånn noenlunde myke, så kuttes den tykke delen av, så det blir en slik v kutt inn. Legg fyll på kålbladet slik at det kan rulles til en rull. Man må gjerne ha 2 blader sammen. Brett inn i endene, rull sammen og legg de i en smurt form. Det blir ca 8-10 ruller.
I formen helles så resten av tomatsausen over og dette settes i ovnen med folie over på ca 175 grader i ca 40 minutter. Man kan ta av folien de siste 5-10 minuttene så blir kålrullettene litt gyldne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31952)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2015-03-19
Oppdatert dato:2015-03-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift