Fotograf:Rosemarie Rodriguez Dette er ikke for de som har dårlig tid, men kan du vente og liker noe heftige saker er dette en god ide å prøve på. Denne blir ganske sterk. Det finnes og diverse snarveier for å lage Kimchi, men her er den opprinnelige.
Oppskriften inneholder 14 Kalorier, 2 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Kinakålen renses og skjæres deretter i store munnstore stykker. Legg et lag kål i bunnen av en stor skål og dryss en smule salt over. Fortsett med lag av skiftevis kål og salt. Avslutt med et lag salt. Legg en tallerken, som passer i skålens åpning over kålen.. Legg et par fyllte hermetikkbokser eller en stein på tallerkenen og sett skålen kaldt i 5 dager.
Fjern bokser og tallerken, hell væsken fra, skyll kålen grundig under rinnende kaldt vann. Klem væsken ut av kålen med hendene og rør den godt sammen med cayennepepper. Vårløk, hvitløk, ingefær, chili og sukker, før den legges i et stort steriliseret glass. Hell vann ved og lukk glasset tett til. Trekker i kjøleskap 3-4 dager, før den spises.
Tips:
Kim chi spises som tilbehør til koreanske hovedretter og til kokt ris.
Chilipasta på flaske kan anvendes i stedet for frisk chili (ca. 3 ts )
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Alletiders kogebog
(Intern: 22949)
Tilberedningstid:
Lang tid
Kategori:
Tilbehør Land:
Korea Innlagt dato:2016-09-04
Oppdatert dato:2016-09-04