Fotograf:
Matoppskrift.no
Dette er enkelt og godt tilbehør til feks karbonader og andre stekte retter. Kan varieres med andre grønnsaker, også potet. Viktig å smake til skikkelig før servering. Oppskriften inneholder
47 Kalorier,
9 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rotmos 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5670 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rotmos 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 47.44 | 232.01 | Kcal |
Protein | 1.15 | 5.62 | gram |
Karbohydrat | 9.10 | 44.50 | gram |
Kostfiber | 2.32 | 11.35 | gram |
Fett | 0.20 | 0.98 | gram |
Mettet fett | 0.07 | 0.34 | gram |
Salt | 0.25 | 1.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.24 | Kr 6.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 956 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 76,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell kålrot og gulrot og skjær dem i biter. Legg dem i et kokekar. Mål opp og hell i vann til det så vidt dekker grønnsakene, tilsett salt, kok opp og la koke i ca 20 minutter.
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Legg dem i kokekaret og kok i ytterligere ca 20 minutter til alt er mørt. Hell av kokevannet og ta vare på en del til å spe med.
Mos røtter og poteter med potetmoser eller i purépresse. Spe med kokevannet og smak til med smuldret buljongterning og eventuelt salt og pepper. Tilsett eventuelt litt fett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9865)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-23
Oppdatert dato:2013-07-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift