Fotograf:Knut Pettersen Grønnkål er en sjelden sak på våre bord, men her overrasket det. Dette er skikkelig godt og som tilbehør til pannestekt torsk var den perfekt. Jeg må prøve å få tak i mer av dette før sesongen er over.
Husk bare at grønnkål må kokes og evt stekes. Ikke noe særlig rått.
Fisken:
Pannestek torskefileter gyldne i en blanding av smør og olje, salte og pepre.. Hold varme og sett til side.
Nøtter:
Hakkes og ristes fort i en varm panne. Sett til side.
Grønnkålen;
Rens grønnkålen for grove ribber og skyll den grundig.
Ha bladene i rikelig vann og kok dem 10 min.
La dem dryppe i et dørslag, til de er kjølt litt av.
Knug det siste vann av og hakk dem med en skarp kniv.
Frossen grønnkål skal bare tine igjennom.
Skrell og hakk løkene fint og svisj dem kort i oljen.
Tilsett den hakkede grønnkål og tomat og vend godt.
Tilsett salt og pepper, legg lokk på gryten og la det dampe for svak varme i ca. 20 min.
Smak til med sitronsaft og -skall samt sukker + nøttene og servér straks.
Tips:
Servér grønnkålen sammen med ris eller spaghetti.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 21863)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2015-11-01
Oppdatert dato:2015-11-01