Fotograf:
Knut Pettersen
Disse er nydelige. Jeg spiste de med speilegg ved siden av. Kan vel og formes som burgere. Blomkål er jo veldig sunt og populært nå for tiden. Oppskriften inneholder
102 Kalorier,
8 g Karbo,
6 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blomkålfritters er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3773 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Blomkålfritters med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 102.24 | 233.95 | 58.49 | Kcal |
Protein | 5.73 | 13.11 | 3.28 | gram |
Karbohydrat | 8.49 | 19.43 | 4.86 | gram |
Kostfiber | 1.62 | 3.71 | 0.93 | gram |
Fett | 4.68 | 10.71 | 2.68 | gram |
Mettet fett | 1.96 | 4.48 | 1.12 | gram |
Salt | 0.31 | 0.70 | 0.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.03 | Kr 9.22 | Kr 2.31 | .- |
Hele oppskriften veier | 458 totalt | 229 pr porsj | 57 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,21 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
fritters
Kok blomkålbukettene møre i lettsaltet vann. Hell av vann og hakk kålen i små biter. Bland denne med bacon, vårløk, salt og pepper.
I en annen bolle blandes mel, melk, egg, parmesan og litt salt sammen til en klumpfri røre. Rør så denne inn i blomkålblandingen.
Varm litt olje på en stekepanne og form små fritters med en skje. Blir ca 8-10 i normal størrelse. Stekes passende brune på begge sider, ca 3-4 minutter på hver side.
Servers varme som en smårett eller snacks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 31947)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Innlagt dato:2015-03-14
Oppdatert dato:2015-03-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift