Del to av blomkålhodene i skiver, behold stilken på, sett til side.
Resten av blomkålen skjær du i grove biter. Kok blomkålen mør i lettsaltet vann tilsatt vineddik. Hell av vannet og la kålen dampe seg tørr. Sett til side.
Kok eggene i ca. 8 minutter og avkjøl i kaldt vann.
Brun smøret til det er nøttefarget og dufter nøtteaktig. Det er viktig at smøret ikke er for varmt når majonesen skal mikses.
Skrell eggene og miks med blomkål i en hurtigmikser til det er helt glatt, spe med det brunete smøret. Smak til med pepper.
Stek skivene av blomkål i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sidene. Hvis det har blitt endel blomkålbuketter til overs kan du steke dem samtidig i pannen. Smak til med salt.
Legg blomkålmajonesen i en stripe på tallerken og bruk en pensel til og få den jevnt ut. Ha skivene med blomkål på majonesen og dryss over karse.
Blomkålmajonesen kan ikke settes i kjøleskapet for da vil den skille seg når den blir temperert igjen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34019)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Vegetarmat Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16