Blomkålrisotto med persillerot og beter



Blomkålrisotto med persillerot og beter oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Riv blomkål så får du raskt blomkålris. Her en variant av risotto av blomkålris med bakte beter, persillerot og aromasopp og med smaker fra hvitløk, chili og sitron. En deilig vegetarisk middag som også kan serveres som tilbehør.

Oppskriften inneholder 67 Kalorier, 5 g Karbo, 2 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blomkålrisotto med persillerot og beter er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1811 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkbeter (velg gjerne gulbeter eller polkabeter)
1stkpersillerot
4ssolje
1dashsalt og pepper
8stkaromasopp
1stkblomkål
2feddhvitløk - hakket
1stkfinhakket sjalottløk
1stkfinhakket rød chili
1dlrevet hvitost - godt modnet
0,5stksitron, saften
1dlfinhakket frisk kruspersille
1dashsalt og pepper




Kalorier og næringsinnhold i Blomkålrisotto med persillerot og beter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier66.64243.24Kcal
Protein2.468.98gram
Karbohydrat4.8317.63gram
Kostfiber1.916.97gram
Fett3.7413.65gram
Mettet fett0.903.29gram
Salt0.230.84gram
Pris på oppskriftenKr 5.79Kr 21.13Kr .-
Hele oppskriften veier1 460 totalt365 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo28,99 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær skallet av betene (brukt gjerne forskjellige fargede beter, polka og gule for eksempel).
Del betene i tynne båter og persillerot i skiver. Legg dem utover på et bakepapir, drypp litt olje over og bak i ovnen på 200 grader til de er knapt møre, ca. 20 minutter.
Rens soppen, del den i biter og stek den i en varm panne med litt olje. Sett til side.
Rens blomkålen for de groveste bladene. Riv resten på et grovt rivjern slik at du får risaktig konsistens.
Fres hvitløk, sjalottløk og finhakket chili i olje i pannen. Rør rundt.
Tilsett risen. Rør rundt.
Tilsett osten. Spar litt ost til garnityr. Rør rundt igjen. Osten skal smelte.
Smak til med salt og pepper og noen dråper sitron.
Bland inn bakte beter, persillerot og aromasopp.
Server blomkålrisotto med et dryss av finhakket persille og revet ost.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 35636)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Vegetarmat
Innlagt dato:2021-03-02
Oppdatert dato:2021-03-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt blomkål med blomkålmajones.Stekt blomkål med blomkålmajones.
Denne retten har 56,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålfritters.Blomkålfritters.
Denne retten har 102,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålkarri.Blomkålkarri.
Denne retten har 30,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålrisotto med persillerot og beter.Blomkålrisotto med persillerot og beter.
Denne retten har 66,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.