Karse

Bilde av Karse.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Karse

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 99 kilojoule
Kcal 23.7 kalorier
Protein 2.8 gram
Karbo 1.2 gram
Sukker 1.2 gram
Kostfiber 1.6 gram
Fett 0.5 gram
Mettet fett 0.1 gram

Notat


Annonse




Fakta om Karse.

Karse er kjent for de fleste. Man kan dyrke den fram selv fra frø, eller man kan kjøpe de små brettene med spirer, som er å få hele året. Karse har en kraftig kryddersmak og brukes mest som grønn pynt på smørbrød, i salater og sauser. Karse taper smaken dersom den varmes, og egner seg derfor ikke til koking. Karse produseres i Norge, og importeres fra Danmark og Nederland. Det finnes flere nye varianter av karse, med forskjellige farger og smaksnyanser, som hovedsakelig importeres til storhusholdningsmarkedet.


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Karse.

Rå som pålegg, i salater. Kokt i supper, sauser og dressinger. Brukes som krydder i sauser og tilbehør.


Innlagt dato
Oppdatert dato
07.03.2019
Hovedgruppe
Urter. krydder og smakstilsetninger
Undergruppe
Krydderurter og urter
Kilde til Næringsdata
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Karakter (Snitt)
5,18 poeng satt av 17 brukere.
Besøk
9625





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Karse som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
God potetsalat585,314,591,857,983,12
Pasta med frisk tomatsaus4104,964,686,48,575,23
Pasta med frisk tomatsaus4104,964,686,48,575,23
Bakte poteter med Apetina3100,84,342,8111,743,17
Ramen og Torsk3105,621,849,0812,47,01
Lam med perlebygg, grillede grønnsaker og parmesan369,854,037,091,038,32
Smørbrød med blåmuggost og appelsinsalsa3195,0412,569,3310,1913,67
Grønn majones3487,1352,451,651,7312,08
Blings med leverpostei og bacon3252,6412,048,8425,166,91
Frøken Medister3236,6214,846,9417,27,47
Lakseskiver med pinjekjerner og mais3171,9410,7212,745,698,95
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt3140,868,8810,764,2514,45
Potetanretning397,195,854,745,654,85
Pytt i panne med elg392,292,637,289,29,22
Rundstykker med egg og karse3233,067,829,1130,337,57


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Karse med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Santa Maria gressløk1347321,933,521,238,1
Estragon, tørket14423427,222,842,8
Dillfrø1276304,9614,5415,9834,07
Persille, tørket12763055,526,623,9
Rosmarin, tørket177642715,24,946,4
Findus basilikum128310,73,11,2
Bukkehornkløver1351322,886,412333,75
Urtekram ingefærterninger kandiserte1400334,60,20,280
Merian, tørket1142276712,720,3
Urtekram estragon14423427,222,842,8
Brønnkarse, rå48120,11,90
Kjørvel fersk24759,030,64,18,2
Sitronmelisse29370,020,943,7514,8
Dill tørkede blader1059253,14,3619,9655,82
Kjørvel tørket990236,613,923,237,8

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.