Fotograf:Meny Bratwurst og sauerkraut er tysk tradisjonsmat. Sauerkraut ligner på norsk surkål, men den er fermentert. Det er viktig at den får fermentere i minimum 5 dager, men gjerne oppmot 6 uker hvis du har tid. Skal du feire oktoberfest så bør dette på bordet.
Finsnitt kålen. Bland og press godt sammen med salt i en bolle. Bruk fem minutter på å massere saltet godt inn i kålen, ta en pause og gjør det igjen. Bland så inn karve og pepperkorn.
Klem så kålen hardt ned i et helt rent syltetøyglass. Det er viktig at glasset er helt rent. Kålen skal være helt tettpakket så væsken dekker kålen. Fyll for eksempel et mindre glass med sten og sett oppå.
Sett på lokk og la stå kaldt i minst fem dager. For mest mulig smak, la stå 2-6 uker i jevn temperatur.
Sjekk sauerkrauten daglig. Fjern eventuelt skum på toppen og rør litt. Smaken vil bli surere over tid så smak også på den og se når du synes den er god. Deretter kan du oppbevare den i kjøleskapet.
Lag små snitt i bratwurst pølsene og stek på medium varme til de er gjennomstekt. Server med sauerkraut.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34421)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Tyskland Innlagt dato:2018-11-23
Oppdatert dato:2018-11-23