10 gode rosenkåloppskrifter på høsten


Oppdatertdato: 2022-09-27 Tema: Rosenkål Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


En av mine favoritter på kålfronten er rosenkål. Disse lett dampet i vann med meierismør på er bare nydelig tilbehør til de forskjellige retter. Eller de kan brukes i salater og andre retter. Rosenkål må ikke kokes lenge for da blir de seige, Og selv om man nå kan kjøpe rosenkål hele året så er det noe ekstra med den norske sesongen som er nå på begynnelsen av høsten. Her er 10 forslag til deg som har fått rosenkål i hus. Lykke til. Mvh Knut

Annonse



Stekt laks med rosenkål og pommes frites


Prøv også Stekt laks med rosenkål og pommes frites.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 stk laksefileter
2 ss olje til steking
300 gr frossen rosenkå
l 2 ss smør
4 ss rømme
4 porsjoner pommes frites
1 dash salt
1 dash pepper


Ekte og enkel hverdagsmat. Jeg er glad i rosenkål og her er en rask hverdagsrett med laks, rosenkål og servert med pommes frites.


Fremgangsmåte

Varm olje/smør i stekepannen, og stek laksen pent brun på begge sider.
Stek pommes frites etter fremgangsmåte på pakken. Bruk gjerne slik en ferdig krydret.
Rosenkål kokes i litt vann med noen klatter smør og litt salt. Ikke for lenge.
Server med rømmelatt på laksen. Krydre med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Lammeboller med rosenkål, ris og fløtesaus


Prøv også Lammeboller med rosenkål, ris og fløtesaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 gr lammekjøttdeig 2 ss strøkavring 1 ts salt 0,5 ts pepper 1 fedd hvitløk 0,25 ts muskatnøtt, revet 1 stk egg 2 ss siktet hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel 1 dash pepper
750 gr rosenkål 4 porsjoner ris 1 pose toro fløtesaus


Igjen en erstatning for fårikål:) Gode kjøttboller med mye smak. Og her passet det veldig godt med rosenkål.


Fremgangsmåte

Kok først risen ferdig, mens du lager bollene.

Lammeboller.
Bland sammen lammedeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper, knust hvitløk, revet muskat og egg. Form deigen til små boller og rull dem i det krydrede melet.
Varm olje i en panne. Brun kjøttbollene i stekepannen og la de ettersteke på svak varme. Bollene kan også trekkes ferdig i en saus.
Kok opp litt lettsaltet vann og kok rosenkål raskt i noen minutter. Ikke for lenge da de da blir seige. Lag saus etter anvisning på posen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rosenkålsuppe


Prøv også Rosenkålsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

500 g frisk rosenkål
1/2 l rosenkålkraft
1/2 liter kjøttkraft/buljong
Salt, hvit pepper
Revet muskatnøtt
2 eggeplommer
1 1/4 dl kremfløte
2 skiver loff
20 g meierismør



Fremgangsmåte

Rens rosenkål, legg den i kokende, lettsaltet vann. Kok 20 min. Spar ½ l kokevann).
La kålen renne av og kjør den i kjøkkenmaskin. Tilsett buljong og rosenkålkraft. Smak til med salt, pepper og muskat. Pisk sammen eggeplommer og fløte. Ta suppen av varmen og pisk inn egg/fløte.
Varm suppen opp til kokepunktet. Skal ikke koke.Da kan den skille seg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Rosenkål med bacon og valnøtter.

Rosenkål med bacon og valnøtter


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.04.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g rosenkål
100 g bacon
2 dl valnøttkjerner
1 ss olje til steking
salt og pepper etter smak



Fremgangsmåte

Rens og kok rosenkålen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Ta den opp og la den renne godt av.

Klipp opp baconet og sprøstek det i olje. Tilsett rosenkål og valnøtter og stek det under omrøring til kålen er myk, men ikke bløt. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Serveres nylaget og rykende varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 186,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Småpoteter med rosenkålpuré.

Småpoteter med rosenkålpuré


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

30 stk små potet
5 dl vann
4 ss grovt salt

Rosenkålpuré:
400 g rosenkål
1 dl vann
20 g smør
3 dl matfløte
1 ts sukker
1 ss hakket frisk timian
smak til med salt og pepper

sprøstekt bacon i små terninger


Puré av rosenkål er kjempegodt! Her har vi lagt en spiseskje med pureen på halve nykokte poteter. Dekorativt og smaksrikt innslag til buffeten eller tapasbordet.


Fremgangsmåte

Kok opp vannet til potetene. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter. La de koke til de såvidt er møre - ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og la potetene dampe et par minutter under lokk.
Kok opp rosenkålen i vann under lokk sammen med smør, halvparten av fløten, sukker og timian. La det småkoke i 2 minutter. Kjør rosenkålen i en foodprosessor til en fin puré. Spe med resten av fløten til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server rosenkålpureen på halve poteter og dryss finhakket sprøstekt bacon på.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun rosenkålsalat.

Lun rosenkålsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.09.2021
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

300 g sopp
1 pk bacon
1 rødløk
2 ss smør
salt og pepper etter smak
300 g rosenkål
150 g brokkoli
1 boks marinert fetaost
friske urter etter smak


Lun rosenkålsalat består av høstens beste grønnsaker samlet på en og samme tallerken. Server salaten som middag med godt brød til eller som tilbehør til annen mat.


Fremgangsmåte

Skjær frisk sopp. rødløk og bacon i biter. Stek alt sammen i smør i en varm panne/gryte.
Rens rosenkål og del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha en stor klatt smør i kjelen. La smøret smelte, dryss over litt salt og bland sammen.
Anrett rosenkål- og soppblandingen i dype tallerkener. Topp med marinert fetaost og friske urter.
Server godt ferskt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt rosenkål med druer.

Stekt rosenkål med druer


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.10.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

400 g rosenkål
1 stk hvitløksfedd
300 g druer
2 ts flytende akasiehonning
olivenolje til steking
50 g valnøtter, gjerne ristede
½ dl bladpersille, hakket
chiliflakes
salt
pepper


Stekt rosenkål med druer, valnøtter, hvitløk, honning og krydder ser ikke bare lekkert ut men smaker fantastisk. Passer perfekt som tilbehør til kjøtt, svin og kylling. Denne retten er proppfull av spennende smaker og vil garantert imponere.


Fremgangsmåte

Rens og del rosenkålen i to eller fire. Finhakk hvitløken.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett rosenkålen og stek den gyllen og mør, ca. 2 minutter over høy varme. Tilsett hvitløk og honning og krydre med salt og pepper. Hell rosenkålen ut av pannen så lenge.
Varm pannen på nytt og stek druene raskt over høy varme til druene får litt farge og begynner å sprekke litt i skallet. Bland rosenkålen sammen med druene og dryss over grovhakkede valnøtter, hakket persille og en klype chili.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkuncurry med grønnsaker.

Kalkuncurry med grønnsaker


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 g renset kalkunkjøtt
1 ss matolje eller smør
0,5 ts karri
0,5 ts garam masala
0,25 stk løk i biter
0,5 chili i biter
1 dash pepper
1 dash salt

Grønnsaker:
150 g kokt brokkoli
150 g kokt rosenkål
100 g rå sjampinjong
150 g gulrot i strimler
100 g bacon i terninger
0,5 løk i strimler
0,5 rød paprika i strimler
1 dash salt
1 dash pepper
1 ss matolje

2 porsjoner ris


Når man har masse kalkunrester etter nyttår eller jul, så er en kalkuncurry tingen. Her og med restene av grønnsaker ved siden av.


Fremgangsmåte

Kok ris på vanlig måte.

Varm olje i woken og stek raskt kjøttet sammen med løk, chili og krydder. Smak til med chili og karri, Når det er ferdig legges det på ett fat og settes vekk.

Varm opp olje igjen og tilsett sjampinjong. Steks raskt til den er pent brun og settes vekk.

Ha så i gulrot, bacon, løk og paprika. Stek dette raskt til det er gyldent. Mot slutten har man i brokkoli, rosenkål og soppen.
La det bli varmt.

Smak evt til med mer krydder.
Serveres ved siden av kjøtt og ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt rosenkål.

Ovnsbakt rosenkål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.03.2021
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

400 g rosenkål
2 ss olivenolje
2 ss honning
salt og pepper
4 ss ristede mandelflak


Rosenkål er en av mine favoritter. De bruker vi enten dampet eller stekt i stekepannen. Her er en annen enkel måte å tilberede dem på.


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Rens rosenkålen og del den i to. Ha den i en ildfast form.
Drypp olivenolje og honning over.
Krydre med salt og pepper.
Bak i ovn i 15 - 20 minutter.
Dryss over ristede mandelflak.

Bak gjerne rosenkål med knust hvitløk og noen stilker timian. Et dryss av smakfull revet hard ost er også verd å prøve.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskekaker med rosenkål og hvit saus.

Fiskekaker med rosenkål og hvit saus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 03.06.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 gr rosenkål
0,5 liter vann
2 ss smør

1 løk strimlet
2 ss matolje
6 stk fiskekaker, gjerne hjemmelagde eller grove

1 pose hvit saus fra toro

Eller
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 + dl melk
1 dash salt og pepper
0,25 ts muskat

2 porsjoner kokte poteter


Denne har vi lagd med brun saus før, men her er det hvit saus. Dette er enkel mat og veldig godt innimellom. Her er det brukt kjøpte fiskekaker.


Fremgangsmåte

Kok poteter på vanlig måte.
Sett over litt vann med salt og smør, kok opp og la rosenkål koke 6-8 minutter.
Brun litt olje/smør i pannen og brun løken lett. Ha så i fiskekakene og brun dem til de er gjennomvarme.
Lag hvit saus etter oppskrift her eller bruk pose.

Hvit saus:
Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Kok i 5 min. Ha i frossen spinat og smak til med salt, pepper og muskat.
Når du rører inn melk så bruk en visp og rør hele tiden. Om det blir klumper så fortvil ikke. Det er bare å ta av gryta fra platen ig kjøre sausen i gryta med en stavmikser til klumpene er borte. Og så koker du opp igjen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3351



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.