Fotograf:Mari Svenningsen Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek.
Fjern de ytterste bladene på rosenkålen (men ikke kast dem) og del de største i to. Skjær bacon i strimler og grovhakk kastanjer.
Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og fres baconstrimlene til de er gylne.
Tilsett rosenkålen og la den frese med 3-4 minutter, eller til de begynner å bli møre.
Ha i resten av rosenkålbladene og la det hele bli varmt.
Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper.
Hermetiske kastanjer får du i velassorterte matbutikker. Om du bare får tak rå kastanjer, kan du koke dem i 45 minutter og deretter rense dem. Ristede hasselnøtter kan godt erstatte kastanjene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32230)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2015-12-19
Oppdatert dato:2015-12-19