Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sushiris



Sushiris oppskrift.
Fotograf: Freeimages
Sushiris er ganske enkelt å lage, men man bør følge fremgangsmåten. Etter som en får trening så går det fortere etterhvert. Husk at eddik lukten forsvinner i den ferdige sushien.
Vi bruker riskoker hjemme og det blir alltid vellykket.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kopp(er)sushiris, ca 500 g
2,5kopp(er)vann
1,5ssriseddik
1sssukker
1sssalt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Sushiris med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154,73447,36Kcal
Protein2,818,12gram
Karbohydrat34,75100,47gram
Kostfiber1,213,50gram
Fett0,230,66gram
Mettet fett0,060,17gram
Salt1,704,92gram
Pris på oppskriftenKr 1,16Kr 3,35Kroner
Hele oppskriften veier1 157 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hell risen i en bolle og skyll den i vann. Rør rundt med hånden i et par minutter. Bytt vann tre-fire ganger. Vannet skal være helt klart når du er ferdig med å skylle. Hvis du har tid bør du la risen stå i vann i en time før du koker den.

Kok opp vann i en riskoker eller en dyp teflonstekepanne med lokk. Ha i risen og la den koke på sterk varme i 2 minutter, middels varme i 5 minutter og på lav varme i 15 minutter - hele tiden med lokket på. Legg et kjøkkenhåndkle under lokket. Det trekker til seg fuktighet.

Mens risen koker, ha eddik, salt og sukker i en liten gryte og varm opp til sukkeret er oppløst. Sett eddikblandingen til kjøling.

Ha risen i en stor bolle. Fjern eventuell ris som har brent seg. Rør forsiktig i risen med en tresleiv til den er avkjølt. Hell eddikblandingen over risen, dråpe for dråpe slik at den blir jevnt fordelt. Risen skal nå være blank og fin. Ikke bløt, men definitivt klissete.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9237)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Japan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sushi med purre og omelett.Sushi med purre og omelett.
Denne retten har 136,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sushiris.Sushiris.
Denne retten har 154,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.