Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Tomatpai



Tomatpai oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Denne må du prøve! Tomatpaien har nydelig smak og kan serveres som forrett med litt spekemat eller som tilbehør til grillmat eller annet stekt kjøtt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3plate(r)Butterdeigflak
2sstomatpuré
Ca 2,5ssfrisk, hakket basilikum eller 2 ts provencekrydder
2ssolivenolje
2feddfinhakket hvitløk
Ca 5,5stkfaste tomater
0,5tssukker
1tssalt
0,5tsgrovmalt pepper
1ssfrisk, hakket timian eller 1 ts tørket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Tomatpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier154,841 441,72240,29Kcal
Protein1,7416,202,70gram
Karbohydrat13,71127,6521,28gram
Kostfiber1,4313,312,22gram
Fett10,0293,3015,55gram
Mettet fett1,4613,592,27gram
Salt1,1510,701,78gram
Pris på oppskriftenKr 4,45Kr 41,43Kr 6,91.-
Hele oppskriften veier931 totalt931 pr porsj155 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai

1. Tin butterdeigflakene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut så de dekker en paiform (ca. 22-24 cm). Brett kantene dobbelt, slik at det dannes en pen kant. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt i 15 minutter.
2. Rør sammen tomatpuré, basilikum, hvitløk, olivenolje og smør blandingen utover butterdeigen.
3. Del tomatene i skiver og legg de over på et kjøkkenpapir for å ta vekk litt fuktighet. Legg de så i takstensmønster oppå tomatpuréblandingen. Drypp over litt olivenolje og dryss på sukker, salt og grovmalt pepper. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
4. Pensle tomatene på nytt med olivenolje, dryss på timian og stek videre i ca. 20 minutter til deigen har fått fin farge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 21143)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med tomater og brie.Pai med tomater og brie.
Denne retten har 151,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai.Tomatpai.
Denne retten har 154,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cottage cheese-pai.Cottage cheese-pai.
Denne retten har 246,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomatpai med blåmuggost.Tomatpai med blåmuggost.
Denne retten har 224,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.