Urtemarinert lammelår i skiver


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4 poeng (av max 6) fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 10132 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10354)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Urtemarinert lammelår i skiver har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 245 Kcal
Protein 4,86 g
Fett 22,34 g
Karbo 5,84 g
Pris 4,89.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4skive(r)lammelår à 200 g
8stkpoteter i båter
1dashsalt
1dashpepper

marinade:

5dlsoyaolje
2sssoyasaus
friske urter (f.eks. timian og rosmarin)
4feddhvitløk, hakkede

hvitløksaus:

4feddhvitløk, skrelte
Ca 2,5sssmør
5dlmørk kraft/buljong
3dlkremfløte

Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha den i en stur tykk plastpose. Legg lammeskivene i og bind for. La posen ligge i kjøleskap ca 3 døgn. Snu den av og til så alt marineres. Ta skivene opp. Stek dem raskt på begge sider i nøttebrunt smør i en stekepanne. Salte og pepre.

Still ovnen på 200 C. Vask potetene og skjær dem i båter. Smør en liten langpanne godt og legg potetene i. Pensle dem med marinaden. Legg lammeskivene oppå. Settes inn i ovnen og får stå 15-20 minutter etter tykkelse. Fres skrelte hvitløksfedder til sausen i smør i en kjele. Hell på kraft/buljong og la sausen koke skikkelig inn ca 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke videre. Før servering helles panneavkoket i sausen. Bland godt. Sil sausen, smak til og server med kokte grønnsaker.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!