Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Urtemarinert lammelår i skiver

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 4,74 Kcal: 244,84 Fett: 22,35 gr Protein: 4,86 gr Karbo: 5,84 gr
Mettet fett: 6,44 gr Kostfiber: 0,57 gr Salt av natrium: 0,41 gr
Oppskriften har hatt 6236 lesere! 6236 lesere

Ingredienser

Porsjoner
4skive(r)lammelår à 200 g
8stkpoteter i båter
salt
pepper

marinade:

5dlsoyaolje
2sssoyasaus
friske urter (f.eks. timian og rosmarin)
4feddhvitløk, hakkede

hvitløksaus:

4feddhvitløk, skrelte
Ca 2,5sssmør
5dlmørk kraft/buljong
3dlkremfløte
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater9,53 prosent
Protein7,93 prosent
Fett82,07 prosent
Kostfiber0,46 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 142,46

Pris pr porsjon

Kr 35,62
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha den i en stur tykk plastpose. Legg lammeskivene i og bind for. La posen ligge i kjøleskap ca 3 døgn. Snu den av og til så alt marineres. Ta skivene opp. Stek dem raskt på begge sider i nøttebrunt smør i en stekepanne. Salte og pepre.

Still ovnen på 200 C. Vask potetene og skjær dem i båter. Smør en liten langpanne godt og legg potetene i. Pensle dem med marinaden. Legg lammeskivene oppå. Settes inn i ovnen og får stå 15-20 minutter etter tykkelse. Fres skrelte hvitløksfedder til sausen i smør i en kjele. Hell på kraft/buljong og la sausen koke skikkelig inn ca 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke videre. Før servering helles panneavkoket i sausen. Bland godt. Sil sausen, smak til og server med kokte grønnsaker.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lammestek 2 hos oss.Les mer om Lammebiff med fennikel og aspargesbønner på polenta med piquillossjy hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10354



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen