Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Urtemarinert lammelår i skiver

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 8681 lesere! 8681 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Urtemarinert lammelår i skiver har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 245 Kcal ......Protein: 4,86 gram ......Fett: 22,34 gram ......Mettet fett: 6,44 gram
Karbohydrater: 5,84 gram ......Kostfiber: 0,57 gram .....Natrium: 177,79 mg .......Pris: 4,74 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4skive(r)lammelår à 200 g
8stkpoteter i båter
1dashsalt
1dashpepper

marinade:

5dlsoyaolje
2sssoyasaus
friske urter (f.eks. timian og rosmarin)
4feddhvitløk, hakkede

hvitløksaus:

4feddhvitløk, skrelte
Ca 2,5sssmør
5dlmørk kraft/buljong
3dlkremfløte
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha den i en stur tykk plastpose. Legg lammeskivene i og bind for. La posen ligge i kjøleskap ca 3 døgn. Snu den av og til så alt marineres. Ta skivene opp. Stek dem raskt på begge sider i nøttebrunt smør i en stekepanne. Salte og pepre.

Still ovnen på 200 C. Vask potetene og skjær dem i båter. Smør en liten langpanne godt og legg potetene i. Pensle dem med marinaden. Legg lammeskivene oppå. Settes inn i ovnen og får stå 15-20 minutter etter tykkelse. Fres skrelte hvitløksfedder til sausen i smør i en kjele. Hell på kraft/buljong og la sausen koke skikkelig inn ca 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke videre. Før servering helles panneavkoket i sausen. Bland godt. Sil sausen, smak til og server med kokte grønnsaker.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 245,001 841,6092,1 %
Fett: 22,34167,92 gr239,9 %Fett82,06 %
Protein: 4,8636,53 gr73,1 %Protein7,93 %
Karbo: 5,8443,90 gr14,6 %Karbo9,53 %
Fiber: 0,574,28 gr14,3 %Fiber0,46 %
Mettet fett: 6,4448,41 gr242,0 %
Salt: 0,443,34 gr66,8 %
Hele oppskriften veier 3006,7 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,74 .-
Pris 4 porsjonerKr. 142,52 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 35,63.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Ovnsbakt lammerygg med braiserte hvite bønner og kantareller hos oss.Les mer om Fylt utbenet lammekjøtt hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10354



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen