Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Urtemarinert lammelår i skiver

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 4 lesere
Oppskriften har hatt 8523 lesere! 8523 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Urtemarinert lammelår i skiver har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 245 Kcal ......Protein: 4,86 gram ......Fett: 22,34 gram ......Mettet fett: 6,44 gram
Karbohydrater: 5,84 gram ......Kostfiber: 0,57 gram .....Natrium: 177,79 mg .......Pris: 4,74 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4skive(r)lammelår à 200 g
8stkpoteter i båter
1dashsalt
1dashpepper

marinade:

5dlsoyaolje
2sssoyasaus
friske urter (f.eks. timian og rosmarin)
4feddhvitløk, hakkede

hvitløksaus:

4feddhvitløk, skrelte
Ca 2,5sssmør
5dlmørk kraft/buljong
3dlkremfløte
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha den i en stur tykk plastpose. Legg lammeskivene i og bind for. La posen ligge i kjøleskap ca 3 døgn. Snu den av og til så alt marineres. Ta skivene opp. Stek dem raskt på begge sider i nøttebrunt smør i en stekepanne. Salte og pepre.

Still ovnen på 200 C. Vask potetene og skjær dem i båter. Smør en liten langpanne godt og legg potetene i. Pensle dem med marinaden. Legg lammeskivene oppå. Settes inn i ovnen og får stå 15-20 minutter etter tykkelse. Fres skrelte hvitløksfedder til sausen i smør i en kjele. Hell på kraft/buljong og la sausen koke skikkelig inn ca 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke videre. Før servering helles panneavkoket i sausen. Bland godt. Sil sausen, smak til og server med kokte grønnsaker.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 245,001 841,6092,1 %
Fett: 22,34167,92 gr239,9 %Fett82,06 %
Protein: 4,8636,53 gr73,1 %Protein7,93 %
Karbo: 5,8443,90 gr14,6 %Karbo9,53 %
Fiber: 0,574,28 gr14,3 %Fiber0,46 %
Mettet fett: 6,4448,41 gr242,0 %
Salt: 0,443,34 gr66,8 %
Hele oppskriften veier 3006,7 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,74 .-
Pris 4 porsjonerKr. 142,52 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 35,63.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Klassisk lammestek hos oss.Les mer om Ovnsstekt lammekjøtt hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:10354



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen