10 enkle og gode gryteretter på forsommeren


Oppdatertdato: 2022-06-21 Tema: Gryteretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå på forsommeren som kanskje ikke er så veldig sommerlig hos mange, er det enkelt med noen gryteretter til middag. De siste dagene før ferien på jobb er greit med mat som går fort å lage, og som metter godt for alle. Her er 10 gryteretter som alle har bra med besøk eller høy poengscore, og som normalt ikke tar så lang tid å lage. Lykke til

Annonse



Kylling stroganoff med sjampinjong


Prøv også Kylling stroganoff med sjampinjong.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.10.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk friske sjampinjong i skiver
400 g kyllingfilet i strimler
1 stk rød chili i biter om styrke ønskes
Evt 1 stk rød paprika
2 ss rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts svart pepper
2 1/2 dl matfløte
2 ss tomatpuré
0,5 ss kyllingbuljongpulver
2 ss hakket persille til pynt
4 porsjoner couscous


En variant av stroganoff med kylling. Veldig rask å lage og smaker skikkelig godt. Velg mellom paprika med og uten litt chili for sterkere versjon. Man kan og bruke kremfløte her og evt noen rester av creme fraiche ol.


Fremgangsmåte

Skjær kylling og paprika(evt chili) i biter eller grove strimler. Del opp soppen.
Ha olje i en panne og stek først sjampinjong til den er lett brun. Tas opp og sett til siden.
Ha evt litt mer olje i og stek kyllingen noen minutter sammen med paprika/chili i biter. Om en ikke vil ha dette sterkt så ikke bruk chili.
Ha i salt og pepper. Tilsett så fløte, tomatpure og dryss over litt buljongpulver. Rør sammen og la det koke til alt er varmt og gjennomkokt. Dvs 3-5 minutter.

Server med couscous og dryss over hakket persille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chili Con Carne rask


Prøv også Chili Con Carne rask.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.


Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder

Server i gryten med baquetter og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Amerikansk karrigryte med kikerter


Prøv også Amerikansk karrigryte med kikerter.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.01.2022
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

250 g kjøtt, storfe i biter, bog, steik ol
1 gulrot
2 stk vårløk
1/2 frisk chili
1 liten boks med hermetiske kikerter
1 ts karri
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt
0,5 ts pepper

Sausen
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann/kraft
saften av 1/2 sitron
1 ss maizena
1 liten boks ananas i biter

4 medium store poteter


Vi har lagd denne populære gryten på nytt med flere forandringer. Og dette smaker godt og litt spicy. Prøvde og med poteter i selve gryten istedenfor ris ved siden av.


Fremgangsmåte

Først potetene
Del potetene i biter og kok dem møre på vanlig måte. Sett til side.

Brun så kjøttet og ha over i en gryte.

Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, vårløk og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i stekepanne og ha over i gryten. Tilsett krydder og kikerter.

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen til slutt og smak til med krydder.

Server karrigryten med kokt ris eller noen kokte poteter som vi prøvde. Potetene blandes i gryten, mens ris kan serveres ved siden av. På bildet ser dere potetbitene på tallerkenen og kikertene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Amerikansk kyllinggryte.

Amerikansk kyllinggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

1 grillet kylling
1 løk
250 g sjampinjonger
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 hønsebuljongterning
1 1/2 ts tørket estragon
3 dl vann
1-2 dl kremfløte
salt
nykvernet pepper
1 ss tomatpuré eller sterk chilisaus


En god kyllinggryte som passer for gode venner en kveld. Server gjerne med ris, men det passer og med feks baguetter. Næringsinnhold regnet ut med ris.


Fremgangsmåte

Ben ut kyllingen og del den opp i mindre stykker. Fjern skinnet om du ønsker det.

Hakk løken, del sjampinjongene i fire og finstrimle paprikaen. Fres løken lett i en stor stekepanne. Rør inn sjampinjongene og paprikaen, strø melet over og fres alt litt til.

Strø smuldret buljongterning og estragon over, og spe med vann og fløte under omrøring. Ha i kyllingbitene. Gi alt et oppkok og la koke i et par minutter.

Smak til med salt, pepper og tomatpuré eller sterk chilisaus.
Godt sammen med ris og rundstykker eller annet brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kinesisk sur-søt gryte.

Kinesisk sur-søt gryte


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 23.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 kyllingfileter
2 paprika i forskjellig farge

Sursøt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin
2 ss vineddik
4 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maisenna



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Skjær paprika i biter. Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte. Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i paprikabitene og la dem surre til de er nesten møre. Tilsett ingrediensene til sursøt saus unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevne med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hawaiigryte.

Hawaiigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllinggryte med kikerter og tomat.

Kyllinggryte med kikerter og tomat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.01.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

4 stk kyllingfilet i strimler
¼ ts finhakket rød chili
¼ ts gurkemeie
¼ ts malt spisskummen
salt og pepper
1 ss olivenolje
1 båt hakket hvitløk
2 stk snittet vårløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske kikerter
100 g frisk spinat eller bladpersille


Prøv denne superraske og enkle kyllinggryten med hermetiske tomater og kikerter. Dette er god hverdagskost!


Fremgangsmåte

1. Legg kyllingstrimlene i en bolle med krydder og bland godt. La det gjerne stå og trekke smak en stund.
2. Varm olivenolje og tilsett vårløk og hvitløk og fres i ca. 30 sekunder. Tilsett kyllingfiletene og fres dem i 2-3 minutter.
3. Tilsett tomater og skylte kikerter og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett spinat eller persille helt til slutt, og server med en gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 92,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpølselapskaus.

Kyllingpølselapskaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper


En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!


Fremgangsmåte

1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torsk i grønn curry.

Torsk i grønn curry


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 pors ris
1 stk paprika, rød
1 stk lime
2 ss rapsolje
2 ss curry paste, grønn
4 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss soyasaus
1 ts sukker, brunt


Fisk og curry er en god smakskombinasjon. Grønn curry paste på glass finnes i de fleste dagligvarebutikker eller om en våger kan man lage den selv. Server med ris eller couscous til.


Fremgangsmåte

Skjær torsken i biter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær paprika i strimler, og riv skallet og press saften av lime.
Varm rapsolje i en stekepanne og fres grønn curry paste til det dufter kraftig.
Ha i kokosmelk og vann, og kok opp.
Tilsett fiskebitene og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la fisken trekke i ca. 2 minutter.
Tilsett paprika, limeskall- og saft, soyasaus og brunsukker, og la det trekke i 5 minutter til.
Server grønn curry med ris. Dryss gjerne over grovhakket basilikum eller koriander hvis du har.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulasj med sei.

Gulasj med sei


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

700 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 ss smør
1 ss paprikapulver
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
3 dl fiskebuljong
1 dl lettrømme
salt og pepper
persille, frisk

Tilbehør
landbrød


Gulasj med sei er en tradisjonell gryte som er enkel og rask å lage. Den passer perfekt i en travel hverdag, og du kan bruke den fisken du ønsker.


Fremgangsmåte

Skjær løk i tynne ringer. Surr løk myk i smør, dryss på paprikapulver og tilsett tomat.
Kok opp og tilsett fiskebuljong. Man kan også bruke buljongterning som blandes ut i vann.
La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Skjær seifileten i porsjonsstykker, legg i sausen og smak til med salt og pepper.
La fisken trekke i ca. 5 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Fordel gulasjen i dype porsjonstallerkener og legg en skje rømme på toppen.
Dryss på persille og server landbrød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3334



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.