Nå på forsommeren som kanskje ikke er så veldig sommerlig hos mange, er det enkelt med noen gryteretter til middag. De siste dagene før ferien på jobb er greit med mat som går fort å lage, og som metter godt for alle. Her er 10 gryteretter som alle har bra med besøk eller høy poengscore, og som normalt ikke tar så lang tid å lage. Lykke til
Kylling stroganoff med sjampinjong
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk friske sjampinjong i skiver
400 g kyllingfilet i strimler
1 stk rød chili i biter om styrke ønskes
Evt 1 stk rød paprika
2 ss rapsolje
1/2 ts salt
1/2 ts svart pepper
2 1/2 dl matfløte
2 ss tomatpuré
0,5 ss kyllingbuljongpulver
2 ss hakket persille til pynt
4 porsjoner couscous
En variant av stroganoff med kylling. Veldig rask å lage og smaker skikkelig godt. Velg mellom paprika med og uten litt chili for sterkere versjon. Man kan og bruke kremfløte her og evt noen rester av creme fraiche ol.Fremgangsmåte
Skjær kylling og paprika(evt chili) i biter eller grove strimler. Del opp soppen.
Ha olje i en panne og stek først sjampinjong til den er lett brun. Tas opp og sett til siden.
Ha evt litt mer olje i og stek kyllingen noen minutter sammen med paprika/chili i biter. Om en ikke vil ha dette sterkt så ikke bruk chili.
Ha i salt og pepper. Tilsett så fløte, tomatpure og dryss over litt buljongpulver. Rør sammen og la det koke til alt er varmt og gjennomkokt. Dvs 3-5 minutter.
Server med couscous og dryss over hakket persille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chili Con Carne rask
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.
Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder
Server i gryten med baquetter og en salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikansk karrigryte med kikerter
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.01.2022Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 g kjøtt, storfe i biter, bog, steik ol
1 gulrot
2 stk vårløk
1/2 frisk chili
1 liten boks med hermetiske kikerter
1 ts karri
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt
0,5 ts pepper
Sausen
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann/kraft
saften av 1/2 sitron
1 ss maizena
1 liten boks ananas i biter
4 medium store poteter
Vi har lagd denne populære gryten på nytt med flere forandringer. Og dette smaker godt og litt spicy. Prøvde og med poteter i selve gryten istedenfor ris ved siden av.Fremgangsmåte
Først potetene
Del potetene i biter og kok dem møre på vanlig måte. Sett til side.
Brun så kjøttet og ha over i en gryte.
Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, vårløk og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i stekepanne og ha over i gryten. Tilsett krydder og kikerter.
Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen til slutt og smak til med krydder.
Server karrigryten med kokt ris eller noen kokte poteter som vi prøvde. Potetene blandes i gryten, mens ris kan serveres ved siden av. På bildet ser dere potetbitene på tallerkenen og kikertene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Amerikansk kyllinggryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
1 grillet kylling
1 løk
250 g sjampinjonger
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 hønsebuljongterning
1 1/2 ts tørket estragon
3 dl vann
1-2 dl kremfløte
salt
nykvernet pepper
1 ss tomatpuré eller sterk chilisaus
En god kyllinggryte som passer for gode venner en kveld. Server gjerne med ris, men det passer og med feks baguetter. Næringsinnhold regnet ut med ris.Fremgangsmåte
Ben ut kyllingen og del den opp i mindre stykker. Fjern skinnet om du ønsker det.
Hakk løken, del sjampinjongene i fire og finstrimle paprikaen. Fres løken lett i en stor stekepanne. Rør inn sjampinjongene og paprikaen, strø melet over og fres alt litt til.
Strø smuldret buljongterning og estragon over, og spe med vann og fløte under omrøring. Ha i kyllingbitene. Gi alt et oppkok og la koke i et par minutter.
Smak til med salt, pepper og tomatpuré eller sterk chilisaus.
Godt sammen med ris og rundstykker eller annet brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesisk sur-søt gryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
3 kyllingfileter
2 paprika i forskjellig farge
Sursøt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin
2 ss vineddik
4 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maisenna
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Skjær paprika i biter. Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte. Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i paprikabitene og la dem surre til de er nesten møre. Tilsett ingrediensene til sursøt saus unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevne med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hawaiigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2007Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllinggryte med kikerter og tomat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.01.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
4 stk kyllingfilet i strimler
¼ ts finhakket rød chili
¼ ts gurkemeie
¼ ts malt spisskummen
salt og pepper
1 ss olivenolje
1 båt hakket hvitløk
2 stk snittet vårløk
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske kikerter
100 g frisk spinat eller bladpersille
Prøv denne superraske og enkle kyllinggryten med hermetiske tomater og kikerter. Dette er god hverdagskost!Fremgangsmåte
1. Legg kyllingstrimlene i en bolle med krydder og bland godt. La det gjerne stå og trekke smak en stund.
2. Varm olivenolje og tilsett vårløk og hvitløk og fres i ca. 30 sekunder. Tilsett kyllingfiletene og fres dem i 2-3 minutter.
3. Tilsett tomater og skylte kikerter og la det hele bli gjennomvarmt. Tilsett spinat eller persille helt til slutt, og server med en gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
92,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingpølselapskaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper
En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!Fremgangsmåte
1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Torsk i grønn curry
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.10.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 pors ris
1 stk paprika, rød
1 stk lime
2 ss rapsolje
2 ss curry paste, grønn
4 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ss soyasaus
1 ts sukker, brunt
Fisk og curry er en god smakskombinasjon. Grønn curry paste på glass finnes i de fleste dagligvarebutikker eller om en våger kan man lage den selv. Server med ris eller couscous til.Fremgangsmåte
Skjær torsken i biter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær paprika i strimler, og riv skallet og press saften av lime.
Varm rapsolje i en stekepanne og fres grønn curry paste til det dufter kraftig.
Ha i kokosmelk og vann, og kok opp.
Tilsett fiskebitene og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la fisken trekke i ca. 2 minutter.
Tilsett paprika, limeskall- og saft, soyasaus og brunsukker, og la det trekke i 5 minutter til.
Server grønn curry med ris. Dryss gjerne over grovhakket basilikum eller koriander hvis du har.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulasj med sei
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
700 g seifilet, uten skinn og bein
1 stk løk
1 ss smør
1 ss paprikapulver
1 boks hermetiske tomater, grovhakkete
3 dl fiskebuljong
1 dl lettrømme
salt og pepper
persille, frisk
Tilbehør
landbrød
Gulasj med sei er en tradisjonell gryte som er enkel og rask å lage. Den passer perfekt i en travel hverdag, og du kan bruke den fisken du ønsker.Fremgangsmåte
Skjær løk i tynne ringer. Surr løk myk i smør, dryss på paprikapulver og tilsett tomat.
Kok opp og tilsett fiskebuljong. Man kan også bruke buljongterning som blandes ut i vann.
La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Skjær seifileten i porsjonsstykker, legg i sausen og smak til med salt og pepper.
La fisken trekke i ca. 5 minutter, eller til den er gjennomkokt.
Fordel gulasjen i dype porsjonstallerkener og legg en skje rømme på toppen.
Dryss på persille og server landbrød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3334