10 gode gulrotkake oppskrifter



Oppdatertdato: 2018-10-22 Publisert: Tema: Gulrot Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Gulrotkake er god og saftig kake. Vi baker dette med jevne mellomrom + vi har og prøvd oss på gulrotbrød. Gulrøttene gjør kaken saftig og jeg innbiller meg sunnere enn flere andre kaker. For øyeblikket er det jo gode norske gulerøtter i butikken og dermed er det få unnskyldninger for å snike seg unna kakebakinga.
Her er ett utvalg av de som er mest populære på nettsiden og alle har beregnet næringsinnhold og allergener.



Amerikansk gulrotkake


Prøv også Amerikansk gulrotkake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.09.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

225 g farin
225 g hvetemel
170 g raspet gulrot
1.8 dl vegetabilsk olje
1 ts natron
1 ts vanilje ekstrakt
1 ts kanel
1/2 ts salt
2 piskede egg

Glasur
225 g melis
110 g cream cheese
50 g mykt smør
raspet skall av 1/2 appelsin


Vi har her lagd denne som en bursdagskake med marsipanlokk. Vi har og doblet oppskriften og lagd 2 kaker som stekes separat. Glasuren er for en kake, men den la vi mellom kakene før vi pyntet på toppen.


Fremgangsmåte

Ta en stor bolle og bland sukker og olje. Rør det tørrre til en blanding som blandes i sukkerblandingen. Rør inn resten av ingrediensene til en jevn deig som helles i en smurt stekeform.
Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 60 grder til den er brun.

Glasur:
Alt blandes godt sammen i en bolle og smøres ut over kaken når den er avkjølt litt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 380,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Glutenfri Gulrotkake med philadelphia osteglasur


Prøv også Glutenfri Gulrotkake med philadelphia osteglasur.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.01.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 dl Toro Glutenfri fin kakemiks
3 dl sukker
4 egg
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl olje
ca.3 dl rå,revet gulrot
Litt malt muskattblomme

Glasur:
100 g Philadelphia
1 ts vaniljesukker
50 g myk margarin
125 g melis


Glutenfri gulrotkake med glasur. Oppskrift fra Toro. Vi lagde denne i en liten langpanne, men jeg tror en må ha mer gulrot i for den blir noe tørr, eller steke den mindre i mindre form. Men med masse osteglasur blir det jo godt anyway.


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i de andre tørre ingrediensene.
3. Rør forsiktig inn oljen og gulrøttene.
4. Fylles i rund form (24-26 cm)
5. Stekes i ca.40-60 min ved 190ºC . Kommer an på ovnen og begynn å sjekke ved 30 minutter med en bakepinne

Avkjøles
Bland alt til glasuren godt og smør over kaken.

Lag glasur av melis,eggehvite og vann dersom du ikke tåler melk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 353,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gulrotkake med glasur


Prøv også Gulrotkake med glasur.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 dl maisolje
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss støtt kanel
1 knsp støtt nellik
500 g reven gulerot (5 stk)
100 g hakkede valnøttekjerner (eller hasselnøttekjerner)

Glasur:
100 g fløteost naturell
1 dl creme fraiche
1 dl melis
litt reven sitronskall


Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!


Fremgangsmåte

Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.

Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.

La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.

Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.

Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 320,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Gresskar- og gulrotkake.

Gresskar- og gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 g smør, romsvarmt
2 1/2 dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker


Klassiker på en Halloweenhappening!
Men denne kaken er bare helt nydelig. Og den blir skikkelig saftig. Vi stekte den i 45 minutter i varmluft i rund form. Da var den litt bløt inni, men slik skal det være.
Men vi lagde ikke glasur, men brukte sprutekrem, rosiner, gulrotstrimler og ett cocktailbær som pynt.


Fremgangsmåte

Rund form, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 40 minutter

Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotbrød med cottage cheese.

Gulrotbrød med cottage cheese


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl lunkent vann
50 g gjær
2 ss olje
2 dl cottage cheese
1 ts salt
4 dl finrevet gulrot
4 dl grov sammalt hvete
800 g hvetemel


Dette brødet er bare så godt. Blir både saftig og smakfullt. Cottage cheese er litt vanskelig å blande, men det gjør ikke noe om det blir slike små osteperler i brødet. La de heve litt ekstra for ett mer luftig resultat. Og våre ble perfekte etter 35 min på nederste rille med varmluft. Da brukte vi brødformer.


Fremgangsmåte

(2 brød)

Rør gjæren ut i litt av det fingervarme vannet, og ha det i en bakebolle. Tilsett resten av vannet, olje, cottage cheese, salt og revne gulrøtter.

Arbeid inn det grove og fine melet til en smidig deig, dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i ca 1 time.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del i to. Form til runde eller avlange brød, og legg dem på bakepapirkledd stekebrett eller i smurte/bakepapirkledde former. Dekk til og la brødene etterheve i ca 30 minutter. Pensle med litt melk eller olje og dryss med litt grovt mel før de stekes ved 200 C i 30-40 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake-muffins.

Gulrotkake-muffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Ostekrem:
125 g kremost ananas/mandarin
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 gulrot til pynt


Virkelig saftige og gode muffins, Vi lekte oss litt med ostekremen som bare er utrolig god.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 322,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel og god gulrotkake.

Enkel og god gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.08.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg,
2 dl sukker,
2 dl hvetemel,
1 ts natron,
1 ts kanel,
1 ts vaniljesukker,
1 ts matolje,
3 dl revne gulrøtter
1 håndfull rosiner

Glasur:
50 g Primulaost (romtemperert),
30 g mykt smør,
2 dl melis,
1 ts vaniljesukker


Gulrotkake lager vi med jevne mellomrom. Det er en kake som er så saftig, og samtidig kan jeg jo innbille meg at den er veldig sunn. Men smaker himmelsk. Vi har og litt mer mykt smør i glasuren enn oppskriften siden vi ikke hadde nok kremost. Men det gjør ikke noe. Og som prikken over gulrota, ha i en god neve rosiner i deigen. Det gjør den mer saftig.
Og legg merke til formen, denne ble lagd i en hjerteform. Om du er mann og lager denne til din kjære i en hjerteform, da scorer du mange poeng


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i resten + evt rosiner. Stekes i godt smurt og strødd form ved 175 c i ca. 40 minutter.

Glasur:
Alt røres godt sammen og smøres oppå kaken. Pynt med mandelspon, gulrot strimler .

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 297,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake 8.

Gulrotkake 8


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 stk. egg
200 g sukker
250 g hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss fint revet sitronskall
1 dl olje
300 g revet gulrot
150 g rosiner

Glasur:
125 g kremost naturell
100 g melis
2 ss honning
2 ss sitronsaft



Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker luftig. Bland med kanel, bakepulver og vaniljesukker. Rør melblandingen i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
2. Smør en form 24 cm i diameter. Tilsett røren og stek kaken ved 180 grader C i ca 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt.
3. Avkjøl kaken på rist.
4. Rør sammen ingrediensene til glasuren i en food processor og smør den utover den avkjølte kaken. Pynt med sitronstrimler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 283,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake med kremost.

Gulrotkake med kremost


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

6 stk egg
6 dl sukker
31/2 dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje
500 g gulrot
6 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel

Ostekrem:
200 g kremost naturell
200 g romtemperert smør
200 g melis

Til pynt:
1 stk gulrot


Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!


Fremgangsmåte

1. Sett stekeovn på 180 °C.
2. Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
3. Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
4. Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
5. Smør en liten langpanne, ca. 25 x 40 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen.
6. Stek kaken i ca. 30 minutter, på nederste rille. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
7. Lag glasur. Pisk kremost, smør og melis med en håndmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.

Gulrotstrimler lages enkelt med en potetskreller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 357,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake fra kanton Aargau.

Gulrotkake fra kanton Aargau


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Peter Pfister Martinsen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggeplomme
200 gr sukker

250 gr gulrøtter (revend)
125 gr mandel (malt)
125 gr hasselnøtter (malt)
50 gr potetmel
1 revet skall fra en sitron

4 eggehviter


Dette er en litt spesiell gulrotkake med nøtter og mandler. Men smaken er veldig god og det forekommer meg at den er ganske sunn. Vi pisket eggehvitene halvstive før de ble blandet inn rett før steking. Her kan man og bruke glasur på kaken. Melis og sitronsaft er en enkel kombinasjon.


Fremgangsmåte

Lag en eggedosis med eggeplommer og sukker.
Bland alle ingridiensene med eggedosisen. Til slutt bland i halvstiv eggehvite.
Dette er nok for en springform 26 diameter eller 28 diameter.
Stek ved 160 grader i 40-50 minutter.Avhengig av ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3169







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.