Det er starten på sommeren og plutselig er det masse gode råvarer rundt oss i butikkene eller hagene. Vi har i år igjen drivhus med agurk, tomat, spinat, diverse urter, longbeans + både jordbær, bringebær, rabarbra og blåbær utenfor. Men pr i dag er det eneste som er modent noen tidlige jordbær, rabarbra og spinat. Men nå på forsommeren passer det fint med kaker som bruker noen av disse tidlige bærene og som passer etter en god grillmiddag. Så her er de beste og flere med jordbær. Lykke til
Rabarbrakake 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.06.2015Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Karstein SvendsliBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 kopper hvetemel
1 teskje natron
1/4 teskje salt
1/2 kopp smør eller margarin
1 1/2 kopp brunsukker
2 egg
1 teskje vanilje
1 kopp surmelk
2 kopper kuttet rabarbra
Topping:
1/2 kopp hvitt sukker
1/2 teskje kanel
Denne lagde vi hjemme i går. Vi måtte øke stekelengden til ca 50 minutter selv i vår varmluftsovn, men vi brukte en rund form som dere ser. Som pynt brukte vi perlesukker og kanel.
Tips ang rabarbra: Snitt rabarbraen om den er grov i biter.Og gjerne rør inn litt ekstra sukker i den før den blandes i kaken. Det kan og blandes i ferdig rabarbrasyltetøy. Ellers kan disse bli vel sure.
mvh Knut
Fremgangsmåte
Sikte tørre ingredienser sammen, sett til side.
Egg, sukker, kefir, smør og vanilje. Tilsett tørre ingredienser. Til slutt tilsett rabarbra; bland godt.
Bland pynten sammen; strø jevnt over kaken.
Stekes med 190grader i 40 min.
(Enkel og god kake. Brunsukkeret gir god søtsmak. Jeg har fått denne oppskriften fra Canada).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
270,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nøttebunn med bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.07.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 egg
1 1/4 dl sukker
100 g hasselnøtter
2 1/2 dl ferdig vaniljekrem
1 1/2 dl kremfløte
jordbær
bringebær
kiwi
stjernefrukt (carambola)
Perfekt dessert om en har bær/frukt til overs. Bruk det du har. Vi stekte i paiform, men om en skal bruke bunnen senere så stek i springform, det er lettere å få ut.Fremgangsmåte
En nøttebunn er grei å ha på lur. Har du friske bær og litt krem, tryller du frem en kake på en-to-tre.
Pisk stiv eggedosis og vend inn malte nøtter. Hell røren i en godt smurt, rund form, 22 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter eller til den har fått farge. Avkjøl. Pisk kremen og bland forsiktig med opprørt vaniljekrem. Dekk nøttebunnen med kremen og pynt med bær. Server straks.
Denne oppskriften er laget i samarbeid med Norsk Ukeblad
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
282,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kirsebærkake 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
150 g romtemperert smør eller margarin, ev. et melkefritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
1 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Fyll
2 dl crème fraîche
3 egg
1 dl Dansukker Sukker
1/2 liter kirsebær uten kjerner
Til formen
Smør eller margarin
1 dl finhakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
Pynt
Dansukker Melis
Fremgangsmåte
Rør smør/margarin og muscovadorørsukker lett og luftig.
Tilsett eggene. Bland de tørre ingrediensene, og vend dem inn i røren. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Bland nøtter og demerarasukker, og strø i formen. Bre massen ut i formen, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter.
Visp sammen crème fraîche, egg og sukker. Tilsett kirsebærene. Hell over i den forhåndsstekte bunnen.
Senk ovnstemperaturen til 175 °C, og stek i ca. ytterligere 40 minutter. Avkjøl i formen. Sikt over litt melis før servering. Server gjerne en skje pisket krem til kaken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
306,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sommerens festkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 sukkerbrød
6 dl kremfløte
1/4 l vaniljeis
1 kg jordbær eller lignende
1 pakke rød gelé
Til pynt:
blåbær, rips, jordbær
Fremgangsmåte
Løs opp geléen etter anvisning på pakken og avkjøl. Del sukkerbrødet i tre bunner. Dynk disse med for eksempel eplesaft eller melk. Bland 3 dl kremfløte med vaniljekrem og legg dette mellom lagene sammen med mosete bær (gjem noen bær til pynten). Legg kaken på serveringsfatet. Fest kakeringen rundt kaken og legg bærene i vakkert mønster oppå kaken. Hell over helt avkjølt gelé og la dette stivne helt. Fjern ringen og pisk resten av kremen og sprøyt den rundt kanten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bringebærfromasjkake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.07.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Bunn:
2 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
1 dl bringebærsyltetøy
Fromasj:
1 pk gelépulver med bringebærsmak
4 dl vann og bringebærsaft
1 dl kremfløte
Pynt:
250 g bringebær
2 ss frisk sitronmelisse
1 dl vispet kremfløte
Fromasjkaker er et bra alternativ til andre kaker når man ønsker noe nytt og spennende.Fremgangsmåte
Bunn
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn hvetemelet blandet sammen med bakepulver. Hell røren i godt smurt kakeform og stek sukkerbrødet. Avkjøl bunnen på rist.
Fyll
Smør syltetøyet på den kalde bunnen og legg bunnen tilbake i den vaskede formen.
Fromasj
Smelt gelépulveret i varm saft, avkjøl litt og la bli halvstiv. Fold så inn vispet krem og hell fromasjen over kakebunnen. La stå kjølig til kaken er stiv (ca 4 timer eller mer).
Pynt
Ta kaken ut av formen og sett på pent serveringsfat. Pynt med friske bær, sitronmelisse og vispet krem.
Bruk en rund kakeform på ca 24 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandelbunn med jordbærkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
Bunn:
200 g mandler
200 g melis
5 stk. eggehvite
Fyll:
300 g frosne jordbær
3 dl kremfløte
4 ss sukker
50 g sjokolade
Det er lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.Fremgangsmåte
1. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen. Dekk bunnen av en (24 cm i diameter) kakeform med bakepapir og hell røren over. Stek kaken ved 160 ºC i 35 minutter.
Fyll:
1. Halvtin jordbærene og del de i to. Stivpisk kremfløten med sukker og vend inn jordbærene.
2. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med raspet eller smeltet sjokolade.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiolkake med rabarbra
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Rabarbrakompott:
450 g rabarbra
50 g jordbær
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Lemoncurd:
2 stk sitron
2 dl sukker
2 stk egg
100 g smør
½ dl eplemost
Pynt:
Glasur:
3 stk eggehvite
1 pk melis
1 ts sitronsaft
fiol eller annen spiselig blomst
Pynt kaken med spiselige blomster - en nytelse for øye og gane!Fremgangsmåte
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blanding sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter
2. Rens rabarbra og del den i 2 cm biter. Ha frukten i en kjele og la det småkoke et par minutter. Del jordbær i to eller fire og ha dem i rabarbraen. Ta kjelen til side og avkjøl.
3. Press ut saft av sitron. Piske egg og sukker i en kjele ca. 1 minutt og bland inn sitronsaft. Varm opp på svak varme og rør til kremen tykner. Ta av kjelen når den første boblen vises. Skjær smør i terninger og tilsett krem. Avkjøl.
4. Stivpisk eggehviter, og tilsett melis og sitronsaft. Pisk videre til melisen har løst seg opp og iceingen er stiv, som til marengs. Iceingen må brukes straks ellers blir den for stiv, og da blir det vanskelig å dekke kaken.
5. Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk hvert lag med eplemost. Fordel halvparten av rabarbrakompotten på det nederste laget og legg på halvparten av kremen. Gjør det samme med lag to.
6. Legg på den siste delen av sukkerbrødet og bre over et lag lemoncurd. Dekk kaken med glasur og pynt med fioler eller andre spiselige blomster.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
257,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærkake enkel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.10.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk. sukkerbrødbunn uten konserveringsmiddel
1 kurv jordbær
2 pk. gelépulver med jordbærsmak som blandes ut med litt mindre væske enn anvist
Fremgangsmåte
Finn ønsket størrelse på form med kant og dekk hele bunnen med rensede, hele jordbær. Hell over litt av gelé og la det stivne litt (bli litt "tykk") før du legger på kakebunnen. Bruk en øse til å ha på geléen til den dekker sukkerbrødet. La stå i kjøleskap minst 8-10 timer slik at geléen stivner. Like før servering, dynk undersiden av bollen i litt varmt vann før du legger på et brett og vender formen.
Tips:
Du kan også lage små porsjonsformer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brownies med luftig marengs
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Browniebunn:
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Bringebærkrem
200 g frosne bringebær
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1 lett vispet egg
1/2 dl Dansukker Gelésukker Multi
20 g smør
Sjokolademousse
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
2 dl kremfløte
Marengs
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl Dansukker Sukker
1 kake, ca. 8–10 stykkerFremgangsmåte
Browniebunn:
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvit sommerdrøm
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.04.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Sukkerbrød:
4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
¾ dl potetmel
1 ½ ts Dr. Oetker Bakepulver
Kakefyll:
250 g rabarbra
1 ½ dl sukker
½ dl vann
2 ts Dr. Oetker Gelatinpulver
1 dl naturell yoghurt
2 dl fløte
Garnering og dekorasjon:
3 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant (250g)
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Nydelig sommerkake med rabarbra og sukkerfondant.Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen. Hell over i en smurt og melet springform og stek i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kaken.
Kakefyll
Bland gelatinpulver og vann i en skål. Kok opp sukker og rabarbra i en kasserolle, og la dette koke i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Tilsett det oppbløtte gelatinpulveret og rør om. Avkjøl blandingen.
Visp all fløten. Tilsett vaniljesukker mot slutten av vispingen. Sett vekk drøyt halvparten av kremen til garnering. Vend i resten av kremen i rabarbrakompotten sammen med matyoghurten. Sett blandingen i kjøleskapet en stund for at den skal stivne.
Del kakebunnen i tre bunner. Bred rabarbramoussen ut på to av bunnene, og legg dem oppå hverandre. Legg det siste lokket på toppen.
Garnering og dekorasjon
Kjevle ut fondanten til et lokk, det er enklest å ha fondanten mellom plastfolie når man kjevler. Ha resten av kremen over kaken, og dekk med fondanten. Dekorer med sølvperler etter fantasi og lyst.
La kaken stå kaldt i minst 4 timer før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
266,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3331