Fotograf:
Dansukker
1 kake, ca. 8–10 stykker Oppskriften inneholder
272 Kalorier,
30 g Karbo,
5 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brownies med luftig marengs er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4802 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Brownies med luftig marengs med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 271.51 | 3 869.89 | 386.99 | Kcal |
Protein | 4.60 | 65.56 | 6.56 | gram |
Karbohydrat | 30.22 | 430.73 | 43.07 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 15.54 | 1.55 | gram |
Fett | 14.45 | 205.96 | 20.60 | gram |
Mettet fett | 8.58 | 122.29 | 12.23 | gram |
Salt | 0.30 | 4.25 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.61 | Kr 94.21 | Kr 9.42 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 425 totalt | 1 425 pr porsj | 143 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,52 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Browniebunn:
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 31478)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Innlagt dato:2014-06-05
Oppdatert dato:2014-06-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift